Emniyet Genel Müdürlüğüne Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları yapılacak.

Geçtiğimiz gün ilan edilen 2019/1 ve 2019/2 bekçi alım ilanlarında toplamda 8 bin 187 kişi istihdam edilecek. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından ilan edilen başvuru kılavuzlarına göre adaylardan istenilen yaş, eğitim, ikamet ve askerlik şartları belli oldu.

Adayların yaş şartında 18 yaşını tamamlamış olmaları ve 31 yaşından gün almamış olmaları istenilmektedir. Eğitim şartlarında en az lise ve dengi okullardan mezun olmak istenilmektedir. Diğer yandan adayların başvuru yapacakları il yada ilçelerde en az 1 yıl ikamet etmiş olmaları gerekli olacak. Askerlik şartında ise adayların askerliğini tamamlamış olmaları gerekli olacak.

2019 BEKÇİ ALIMI SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

2018/1 bekçi alımlarında adayların sınav ücreti olarak 100 Tl ödeme yapmaları istenilmişti. Sınava başvuru yapacak adaylar işsiz oldukları ve sınav ücretini ödeme gücü bulunmadıklarını belirtmişler başvuru yapan ve kazanamayan adaylar 2019 yılı bekçi alımlarımda başvuru ücretinin az olmasını istediklerini aktarmışlardı. Sosyal medya üzerinden seslerini duyuran adayların taleplerini işin olsa sitemiz üzerinden de aktarmıştık. 2019/1 ve 2019 EGM bekçi alımında başvuru yapacak adaylar için başvuru ücretleri belli oldu. Buna göre;

Emniyet Genel Müdürlüğünde istihdam edilecek Bekçi alımı başvuruları 18 mart tarihinde başlayacak. Adaylar 2018 yılında 100 Tl başvuru ücreti yatırmışlardı. Yeni açıklanacak kılavuzunun ilan edilmesi ila sınav ücreti belli olacak.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA