Ticaret Bakanlığı'ndan e ticaret firmalarına destek verilecek açıklaması geldi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Elektronik ticaret  faaliyetleri yürüten internet sitelerine yönelik olarak yeni bir düzenlemenin yapıldığını, firmaların e ticaret siteleri üyelikleri ile sanal fuarlar düzenlemelerine yönelik olarak önemli bir destek ödemesi sağlanacağını aktardı. Ticaret Bakanı Pekcan sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda dijital pazarlama desteklenmesine yönelik olarak Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandığını açıkladı. Dünya genelinde pandemi olarak ilan edilen covid-19 Virüs virüsünün iş yapma pratiğini değiştirdiğini ifade ederek dijitalleşmenin daha çok önem kazandığını, ihracata yönelik olarak da yeni destek mekanizmaları geliştirileceğini açıkladı. Atılan adımda firmalar e-ticaret alanında ilgi duymalarını bu alana yönelmelerini öncülük sağlamaları için bazı düzenlemeler yer aldı.

Örneğin, üyelik giderleri 2020 yılında yüzde 80 daha sonraki takip eden yıllarda ise yüzde 60 oranında destek verilecek. Verilecek destekler sadece bununla da sınırlı kalmayacak. Sanal fuar organizasyon giderlerinin karşılamasında yüzde 50 destek verilecek. Yurtdışı pazar giriş faaliyetlere destek olmaya devam edileceği açıklandı.

2 YIL SÜRECEK!

Yapılan açıklamalara göre yıldız 8 bin TL'ye kadar firmalar destek alabilecekler. Firma sahipleri en fazla 3 Elektronik ticaret sitesi için, internet sitesi Başına 2 yıl yaralanma hakları bulunacak. Sanal Ticaret faaliyetlerinin 50 bin dolara kadar olan desteği de açıklanan müjdeli haberlerden bir tanesi oldu. Sanal fuar organizasyonlarında faaliyet başına 100 bin dolar destek verilecek.