İşletmelerin ve iş kurmak isteyen vatandaşların, özellikle devletin açıkladığı paketlerin arasında karşılıksız hibe desteklerinin neler olduğunu, bu destek kredilerine nasıl başvuru yapıldığı ve başvuru şartlarını merak etmekteler işin olsa Sitesi olarak bu ve buna benzer konuları ele almaya başlıyoruz! lütfen yorumlarınızda Düşüncenizi paylaşmayı unutmayınız!

HİBE KREDİSİ NEDİR? İŞTE MERAK EDİLENLER!

Hibe, karşılıksız vermek anlamına gelmektedir. Hibe kredisi de karşılıksız olarak verilen bir kredi türüdür. Devlet hibe kredi desteğini tüm girişimci ve kobilerin kendilerini geliştirmesi için geri ödemesiz vermektedir. Peki Hibe Kredisi Nasıl Alınır? ve Başvuru Şartları Nelerdir? soruları günümüzde en çok merak edilen konulardır.

HİBE KREDİSİ NASIL ALINIR?

Günümüzde devlet tarafından hibe kredi desteği verilmektedir. Bu imkândan faydalanabilmek için gerekli koşulları sağlıyor olmalısınız.

  • Başvuru sahiplerinin 18 yaşını doldurmaları,
  • T.C vatandaşı olmak,
  • Yeni bir işletme kurmak isteyen kişilerin önceki yıllarda kurduğu herhangi bir işletmesi olmamalı,
  • İşletme giderleri faturalandırılmalı,
  • İşletmesini açan kişiler tanıdık ve akrabalarından herhangi bir malzeme almamalı,

Devlet tarafından verilen hibe kredisi için geri ödeme talep edilmemektedir. Ayrıca başvuru esnasında kefil ya da teminat da gösterilmemektedir. Hangi sektörde işletme kuracağınıza ve işletme için gerekli malzeme miktarına göre kredi tutarınız belirlenerek destek sağlanmaktadır.

HİBE DESTEĞİ BAŞVURUSU ŞARTLARI NEDİR?

Hibe desteği için KOSGEB ve girişimcilik olmak üzere başvurular ikiye ayrılmaktadır.  Girişimcilik için öncelikle seçmiş olduğu iş sektörü ile ilgili kişi zorunlu olarak eğitimlere katılmalıdır. Yapacağı iş hakkında gerekli bilgiye sahip olmak ve iş beceresini geliştirmek için eğitimlere düzenli katılması gerekmektedir. Girişimci kişiler başvurularını e-devlet üzerinden gerçekleştirebilir. T. C vatandaşı olmak ve 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir. Başvuru yapacak kişilerin en az ilkokul mezunu olması zorunludur.

KOSGEB ile hibe başvuru şartları arasında girişimcilik eğitimine katılarak sertifika alması gerekmektedir. T.C vatandaşı olmak ve 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir. Başvuru yapacak kişilerin en az ilkokul mezunu olması zorunludur. Bu koşulları sağlayan kişiler hibe kredisi için başvuru sağlayabilir.