Devletten faizsiz kredi müjdesi geri ödemesiz devlet teşvikleri neler?

Dünya geneli etkisi altına alan koronavirüs salgınının ekonomiye olan etkilerine yönelik olarak Türkiye istihdam paketleri ve ekonomik kalkınma paketleri açıkladı vatandaşlar açıklanan bu destek paketlerine başvuru yaparak 1000 TL pandemi destek ödemesi alırlar. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından da açıklanan geri ödemesiz kredilerde En az 3000 TL en fazla 10.000 TL olmak üzere; Ziraatbank Halkbank ve Vakıfbank üzerinden orta bütçeli vatandaşların zorunlu ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için destek kredileri açıklandı. Bu dönemde yeni iş kuracak olan vatandaşlara yönelik olarak da faizsiz kredi ödemeleri devam ediyor.

FAİZSİZ DEVLET DESTEĞİ;

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarından kendi işini kurmak ve mesleki yeterlikleri alanında faaliyetlerde bulunmak isteyen kişiler yönelik olarak Kredi destekleri açıklanıyor vatandaşlar uzman oldukları alanlarda kendi bilgilerini işe dönüştürme fırsatları sunuyor.

Vatandaşlar yeni kuracakları işler için yardımlaşma vakıflarının ekonomik paketlerini takip edebilirler ve geri ödemesiz 60 ay 48 ve 12 ay dönemlerde Kredi alabilirler iş yeri açacaklar için vergi prim desteği de bulunuyor. Yaş şartlarında 29 yaşını geçmemiş kişiler ilk kez işyeri açacaklar için alacakları kredi desteği tutarı 28 bini geçiyor.

KOSGEB'E BAŞVURU;

Genç girişimcilerin alacak alabilecekleri devlet desteği ve vergi prim desteğinden yararlanmak isteyenler KOSGEB başvurusu yaparak KOSGEB'e üye olmaları ve açılacak olan kurslar dan başarılı olarak sertifikalarını almaları gerekiyor genç girişimcilere kazanç istisnası belgesini vergi dairelerinin alabilecekler sigorta prim desteğinden yararlanacaklar genç girişimcilerin ilk kez sigortalı olmaları isteniyor yaş altında 18 yaşını doldurmuş olmak veya 29 yaşını geçmemiş olmak gerekmektedir.

İŞİN OLSA