TBMM Başkanlığı'na, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal tarafından hazırlanan yeni kanun teklifine göre özellikle dar gelirli ailelere 5 bin TL destek sağlanması gündeme gelebilir. İlgili teklifin detayları ve diğer hususlar işe haberin devamında yer alıyor.

Teklifin Detayları Neler?

CHP Milletvekili Mahmut Tanal tarafından hazırlanan kanun teklifinin mecliste kabul edilmesi durumunda belirli kriterde olan dar gelirli ailelere destek sağlanacak. Buna göre evine 5 bin 238 liradan az para giren 4 kişilik bir aileye devlet tarafından destek sağlanarak bu tutarın eklenecek parasal destek ile 5 bin 238 liraya yükselmesi hedeflenecek. Böylelikle dar gelirli ailelerin evine en az 5 bin TL girmesi mümkün olacak.

Teklifin Gerekçesi

CHP Millet vekili Tanal tarafından sunulan 5 bin TL devlet desteği için gerekçe olarak İsviçre’de aynı temel ihtiyaçlar için kişi başına 986 Frank, 4 kişilik bir aile için de 2 bin 110 Frank destek sağladığını örnek gösterilmiş olup aynı şekilde ülkemizde de benzer bir sosyal yardım politikasının uygulanması için harekete geçilmiş oldu.

Yoksulluk Sınırı Altında Yaşam Olmayacak

CHP tarafından hazırlanan bu kanun teklifi ile asıl hedeflenen dar gelirli ailelerin yoksulluk sınırı altında yaşamak zorunda bırakılmaması olarak ifade edildi. Buna göre teklifte er yıl yapılacak yoksulluk sınırı tespiti ile bu sınırın altında yaşayan bireylere devlet tarafından mali yardım yapılacağı da yer aldı.