Pandemi sürecinde en çok mağdur olan meslek gruplarından bir tanesi esnaf oldu. Esnafların bir çoğu kepenk kapatmak zorunda kaldığı gibi bazılarının da ciroları ciddi anlamda azaldı ve küçülmeye gitmek zorunda kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile esnafa aylık 1.000 TL ödemenin haricinde şimdi yeni bir ekonomik plan daha hazırlandı. Esnafa 40 bin TL'ye kadar hibe ödemesi yapılacak. Peki hangi esnaflar yararlanabilecektir?

Hangi Esnaflar Yararlanacak?

Dünkü programında müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu programdan hangi esnafların yararlanacağını duyurdu. Buna göre lokanta, kafe ve restoranlar için 40 bin TL'lik hibe desteği müjdesi verildi. Peki nasıl bir yardım olacak, nasıl ödemeler yapılacak, nasıl ve ne kadar yararlanılacak?

Hibe Desteği Detayları

Dr. Betül Sayan Kaya tarafından resmi sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyuna paylaşılan bilgiye göre 2019 yılı cirosu 3 milyon TL'nin altında olan ve 2020 cirosu 2019'a göre yüzde 50 ya da daha fazla azalan esnafın kaybettiği cirosunun yüzde 3'ü kadar hibe yapılacak. Ödenecek olan bu hibe ücreti 2 bin TL'den az ve 40 bin TL'den ise fazla olmayacak. Özellikle lokanta, kafe ve restoran işletme sahiplerine büyük bir nefes olacak.