Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal devlet gereği işsiz kalan, çalışamayan anneler için devlet desteği sunuyor. Annelere verilen ödemeler, aylık düzenlik maaşlar ve ücretler neler? Öncelikle annelere doğum yapmaları halinde doğum parası olarak ödeme yapılıyor.

ANNELERE VERİLEN DESTEKLER;

2020 doğum rapor parası ne kadar oldu? Yeni yıla girilmesi ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumlarına yapılacak başvurular sonucunda doğum parası adı altında ödeme yapılıyor. 15/05/2015 tarihinden sonra verilmeye başlanan doğum parası için ilk çocuk için bir kereye mahsus olarak 300 Tl, İkinci çocuk için 400 Tl üçüncü çocuk için ise 600 Tl ödeme yapılıyor.

Bağkurlu olan anneler için yapılan desteklerden bir tanesi de süt parasıdır. Buna göre doğum yapan annelere bir defalık emzirme ödeneği olarak yeni yıl için 2020 Tl ödeme yapılacak. SSK'lı anneler için birinci doğumda 2, ,kinci doğumda 4, diğe doğumlarda 6 ay yarım gün çalışma imkanı. Ayrıca engelli çocuğu olanlar için 12 ay süre ile ücretli olarak yarım gün çalışabileckeler. Bu konular ile ilgili detaylı olarak nasıl başvuru yapılabileceğini ve detayları aktaracağız.

İŞKUR’DAN DESTEK;

Diğer bir destek ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından verilmektedir. Buna göre İŞKUR iş başı eğitim programlarına katılan annelere meslekler için günlük 77,70 Kuruş ödeme yapıyor. Çalışmayan ev hanımları için hem yeni meslek edinmek hemde cep harçlığı için önemli bir destek olmakta. Buna göre aylık hesaplandığında 2.331 Tl ödeme yapıyor. Sanayi iş alanlarındaki en az 2 çocuğu olanlar için aylık 400 Tl destek veriliyor.

İŞİN OLSA