Devlet tarafından çalışmak isteyen annelere yönelik destekler devam ediyor. Bu noktada İŞKUR tarafından açılan yeni ilanlarda çeşitli meslek edindirme ve istihdam kursları kapsamında aylık 400 TL destek ile kadınlar hem ek gelir sahibi olmuş oluyor hem de meslek öğreniyor ve istihdam edilebiliyor. Buna göre farklı şehirlerde açılan kurslar ve detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Anneler İŞKUR tarafından sağlanan MEK kursları ile hem mesleki eğitim almakta olup hem de sonrasında istihdam edilebilmektedir. Bu noktada anneler kurslara günlük 5 saat ile 8 saat arasında katılım sağlamak durumundadır. İlgili kurslar farklı birçok şehirde açılmakta olup bu kurslara başvuru yapmak için https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx adresinden online olarak başvuru gerçekleşmekte olup MEK, İstihdam ve diğer kurslarını seçerek ilgili ilana ulaşmak ve başvuru yapmak oldukça kolaydır.

Ne Kadar Ödeniyor?

Kursiyerler annelere 30 ile 85 TL arasında ücret ödenmekte olup sigorta ödemeleri de gerçekleşen adaylar kurs bitiminde ise istihdam edilmektedir. İstanbul, Balıkesir, İzmir, Kocaeli, Adana, Şanlıurfa, Rize ve Sinop başta olmak üzere birçok ilde açılan kurslara kurs numarası ile ulaşmak mümkündür. Ayraca adaylar Bilgisayar Oyunları Programcısı, Kurumsal Kaynak Planlama başta olmak üzere çeşitli alanlarda istihdam edilmektedir.

Sağlaması gereken şartlar arasında Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak, Yetiştirilecekleri mesleğe uygun özelliklere sahip olmak, İşverenin aradığı özel şartları taşımak, İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak, Emekli olmamak şartları yer almaktadır.