Ne Eğitimde Ne istihdamda bulunan gençlere yönelik olarak devlet desteği ödemesi müjdesi geldi. Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamasında, AB finansmanlığında bir proje olarak NEET'i açıkladı. Projede gençlerden 15 ile 29 yaş aralığında bulunanlara destek ödemeler yapılacak.

NEET proje hibe çağrısı programlında gençlerin istihdamının arttırılmasına destek veren projeler için verilecek olan programda işgücü katılım oranının artması hedefleniyor. Bu anlamda istihdamın önemi ölçüde artacağı belirtiliyor. Buna göre 1 yıllık hibe projesinde toplam ödeme 17 milyon Avro olacak.

HİBE PROGRAMINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK!

Açıklanan hedefler doğrultusunda sivil toplum kuruluşları, kalkınma ajansları, kooperatifler, teknoloji geliştirme bölgeleri, yerel yönetim temsilciliklerinden köylere hizmet götürme birlikleri, il özel idareler, Belediyeler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluları işçi ve işveren sendikaları üniversiteler başvuru yapabilecekler.

Bakan Selçuk açıklamalarında yapılan olan projelerde hedef grubun 15 ile 29 yaş aralığındaki kişiler odluğunu NEET hibe projesinde bu hedef gurubun hedef olarak belirlenmesi gerektiği ifade edildi.

Projeler vasıtasıyla açıklanan yaş aralığındaki vatandaşların İŞKUR'a kayıtlı olmalarının sağlanması istihdam edilebilirliğinin arttırılması amaçlı İŞKUR ile iş birliği içerisinde destekler verilecek. Başvuru ile ilgili diğer ayrıntıları ilan kılavuzundan öğrenebilirsiniz. (http://ihale.ikg.gov.tr/list.aspx?lang=tr)

İŞİN OLSA