2018 yılına girilmesi ile birlikte bilindiği üzere ülkemizde asgari ücret rakamı bin 603 TL (1.603 TL)'ye yükseltilmiştir. Özel sektörde, kamu kurumunda çalışan ya da kendi işini yapan herkesten devlet mutlaka vergi almaktadır.

Kendi işini yapanlar özellikle vergi verdiği gibi yine yıllık toplam kazancının belirli bir oranına kadar gelir vergisi vermektedir. Üstelik gelir vergisini herkesin vermesi mecburidir yani asgari ücret ile çalışan bir kişi dahi gelir vergisine tabiidir. Bu durumdan dolayı basında sık sık asgari ücretin düşeceğine yönelik haberler yapıldı ve net açıklama sonunda geldi.

ASGARİ ÜCRET DÜŞMEYECEK!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından bugün önemli ve müjdeli bir açıklama yapıldı. Buna göre Bakan Jülide Sarıeroğlu asgari ücretin yıl başında ne ise yıl sonunda da aynı tutarda kalacağı ve asgari ücret ile çalışan kişilerin gelir vergisine takılmayacağı belirtildi.

Buna göre hükümet ile Maliye Bakanlığının yaptığı çalışmalar sonuç verdi ve gelir vergisinin asgari ücretle çalışanlara vurmaması için gerekli çalışmalar sona erdi. Buna göre gerekli vergi tutarlarının azaltılması, asgari ücret yardım ücretlerinin artırılması vb. gibi işlemlerin sonucunda ülkemizde yıl başında bin 603 TL olan ücretin yıl sonunda da sabit olarak bin 603 TL'de kalması kesinleştirilmiştir.