Kamu ve özel sektörde iş ve meslek arayışında bulunan vatandaşlar ile iş verenleri yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamalarda istihdamın artışı için devlet desteği verileceğini ve buna göre 3 ay boyunca maaş ödemelerinin devlet tarafından yapılacağını belirtti.

MİLL İSTİHDAMA ÖNEMLİ KATKI

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, katıldığı bir programda konuşmalarında gündeme ilişkin pek çok konuya yer verdi. Ekonomi ve asgari ücret ile istihdam konularında yaptığı açıklamalarda istihdamda AB ülkeleri içerisinde birinci olduklarını belirterek milli istihdam çalışmaları kapsamında 2 milyona yakın kişiyi iş sahibi yaptıklarını ifade etti. Buna göre bugüne kadar istihdamda 8,3 milyon kişi işe yerleşti. Asgari ücret konularındaki açılamalarda ise asgari ücret teşvikini yapıldığını 9 ay devam eden teşviklerin 12 ay süreye çıkarıldığını ifade ederek çalışan ve işverenlere verdiği müjdeli açıklamada 500 ün üzerinde çalışanı olana 150 Tl teşvik olarak devam edileceği ifade edildi. Diğer yandan istihdama katkı olarak 3 ay boyunca prim ve vergilerin yanı sıra ücreti de devlet ödeyeceği belirtildi. İzleyen 9 ay vergi ve prim ödemelerini devlet ödemeye devam edecek.

Gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz. Yeni gelişmelerden anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını indirerek, sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA