Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk çalışan annelere verilen destek ödemeleri ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Çalışma Bakanlığı tarafından bazı illerde gerçekleştirilen çalışan anne eğitimli bakıcı desteği ücretlerine artış gerçekleştirilmiştir. Çalışan anne desteği daha önce €200 olarak ödenmekte idi.

Türkiye genelinde İstanbul, Ankara, İzmir illerinde gerçekleştirilen eğitimli çocuk bakıcılarının teşviki yoluyla kayıtlı kadın istihdamının desteklenmesi projesi başvuruları internet aracıyla gerçekleştiriliyor. Başvuru yapacak vatandaşların Öncelikle sigortalı eğitimli bakıcı çalıştırmaları ile çocuklarının yaşının 0 ile 24 aylık olması gerekiyor. 4A statüsünde çalışan anneler bu destekten faydalanabilecekler.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Kadınların kayıtlı istihdamı desteklemek amacıyla gerçekleştirilen  projenin detaylarını şu şekilde açıklamıştır.. Başvuru yapacak adayların Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesinde ve www.sgkegitimlibakici.org proje ya ait resmi internet sitesi aracıyla başvuru gerçekleştirilebilecek.

ÇALIŞAN ANNELERE KREŞ DESTEĞİ NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Ne kadar ödeme yapılacak 2020 yılında €300 gerçekleştirilecek ödemenin 2020 yılında 325 euro olarak, 2020 yılında ise 350 Euro olarak güncellenecek. 400 Tl artış gerçekleştirildi. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.