Geçtiğimiz gün yayımlanan duyuru ile Borsa İstanbul'un yüzde 10'luk kısmı Katar'a satıldı. Ülkemizde ki bir çok yatırım odağına Katarlıların talip olduğu uzun süredir bilinirken özellikle Borsa İstanbul'un yüzde 10'luk kısmının satılması pek çok kişi tarafından eleştiriye neden olurken bugün önemli bir açıklama geldi. Buna göre Borsa İstanbul ne kadar satıldı? Katar Borsa İstanbul'un yüzde 10'u için ne kadar para ödedi gibi soruların tamamı öğrenildi.

2,5 Katı Fazla Paraya Satıldı

Türkiye'den Borsa İstanbul'un yüzde 10'luk kısmının ne kadara satıldığı resmi olarak belirtilmedi ancak Katar cephesinden ve basının yapılan haberlere göre Borsa İstanbul'un yüzde 10'luk dilimi Katar'a 150 milyon dolara satıldı. Ekonomi uzmanların yorumlamasına göre Borsa İstanbul'un yüzde 10'luk kısmının ortalama 60 milyon dolar ediyor. Katar bu fiyatın 2,5 katı daha fazlasının vererek 150 milyon dolara Borsa İstanbul'un yüzde 10'luk kısmını satın aldı.

Katar Yatırımlarına Devam Edecek

Katar ile Türkiye ilişkileri bilindiği üzere çok uzun süredir oldukça iyi durumdadır. Öyle ki şu anda Türkiye topraklarında Katar'ın 25 milyar dolar yatırımı bulunmaktadır. 25 milyar dolarlık yatırımların her geçen sene artarak devam edeceği ekonomi uzmanları tarafından tahmin ediliyor. Çünkü Türkiye gelişmekte olan bir ülke olduğu için gelişim yatırımlara ciddi kazanç sağlamaktadır.