Ülkemizde bilindiği üzere Mart ayından bu yana pandemi süreci devam etmektedir. Pandemi sürecinde bir çok kişi ekonomik alanda sorumlar yaşadı ve devlet harekete geçerek ailelere maddi olarak yardımlar vermeye başladı. Buna göre PTT aracılığı ile dağıtılan paralar ailelere ulaştırıldı ve 1.000 TL'lik ücretler verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün bu konu hakkında resmi duyurularda bulundu.

2 Milyar TL Toplandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamasında Biz Bize Yeteriz Türkiye kampanyası ile toplam 2 milyar TL gibi bir rakamın toplandığı ve bu ücretin ailelere 1.000 TL olmak üzere dağıtıldığını belirtti. Buna göre bu kampanyalara katılımlar halen devam etmekte, araştırmalar sürmekte ve ihtiyaç sahiplerine ücret dağıtımları yapılmaktadır. Peki vatandaşlar bu kampanyalara nasıl katılabilir.

Pandemi Yardımı Nasıl Alınır?

Eğer sizlerde pandemiden yardım almak istiyorsanız hemen sayfanın aşağı bölümüne bırakmış olduğumuz linki takip ederseniz ilgili formları doldurmanız gerekecek olup bu formu doldurduktan sonra ödemenizi eğer onaylanırsa alabilirsiniz. Öncelikle şartlarınız elveriyor mu diye araştırılıyor ve şartlar elverdiği takdirde bulunduğunuz ildeki aile il müdürlüğüne gönderilmektedir. Burada verilen bütçe, başvuran kişiler detaylı bir şekilde incelenmekte ve ihtiyaç sahibi olan aileler incelendikten sonra 1.000 TL'lik nakdi yardım verilmektedir. Bu para PTT görevlileri tarafından evinize getirilebilir, şubelerden alabilir ya da başvuru da banka hesabı verdiyseniz PTT tarafından banka hesabınıza yatırılabilir.

https://bit.ly/35lu8Od