SGK’ dan Çift Maaş Alınır Mı?

SGK tarafından çift maaş almak isteyen kişiler 2 ebeveynleri üzerinden 2 yetim aylığı alabilir. Aynı zamanda kendi emekli maaşları ile birlikte dul aylığı da alabilmeleri mümkündür. Kişinin emekli maaşına ek olarak dul aylığı ve yetim aylığı alması durumunda SGK’ dan 3 maaş almış olacaktır. Emeklilik sürecine kadar ki süreyi tamamlayan kişiler çift maaştan faydalanabilir. Hem çift maaş alabilme hem de erken emekli olabilmeyi sağlayan 2017 yılında kurulan sistem ile gerçekleştirilmiştir. Özellikle bireysel emeklilik sistemi ile sigortalı çalışanları kapsayan bir sistemdir. Kişinin bu sistemi uygulayarak hem sigortalı olarak çalışması hem de çalıştıkları işten emekli olarak çift maaş alma imkânı vardır. SGK’ dan emekli olacak erkek vatandaşların 61 yaş, kadınların ise 58 yaş sınırı bulunmaktadır. Bu doğrultuda sigortalı çalışan kişiler emekliliklerinde çift maaştan faydalanabilir.

Kimler SGK’ dan Çift Maaş Alır?

SGK’ dan çift maaş alabilmek için öncelikle kişinin herhangi bir sigorta koluna bağlı olması gerekmektedir. Aynı zamanda vefat eden eş üzerinden dul aylığı alması durumunda kişi çift maaş alma imkanından faydalanabilir.

SGK’ dan Çift Maaş Alabilmek İçin Vefat Eden Eşinin Maaşından Nasıl Faydalanılır?

Emekli bir kadının eşi üzerinden dul maaşı alması için vefat eden eşinin primlerini ödemiş olması gerekmektedir. Aynı zamanda vefat eden kişinin 5 yıl sigortalı bir işte çalışmış olması şarttır. Ayrıca kişinin 900 gün prim ödemesini gerçekleştirmiş olması gerekmektedir.

İŞİN OLSA