Özellikle İstanbul' da taksiciler ve UBER şoförleri arasında ciddi tartışmaların, kavgaların yaşandığına şahit olduk. Yolcular için geri planda bırakılamayacak bir konfor ve güven sağlayan UBER için, taksi şoförlerinden tepki gelmiş, işlerine engel olunduğu aktarılmıştı. Taksicilerin tepkilerini çeken UBER sistemi, kimi vatandaş tarafından beğenilse ve ilgi gösterilse de, kimi vatandaşlar tarafından da taksicilerin işine engel olunduğu düşüncesiyle tepki almıştı. UBER konusunda süreç hala çözümlenemedi, Binali Yıldırım tarafından konuya yönelik açıklama gerçekleştirildi. Binali Yıldırım açıklamasında UBER' in bir konfor olduğunu ve bu imkanın yok sayılamayacağını aktardı. Açıklamasında problemlerin çözümü için düzenleme yapılabileceğini ifade etti...

UBER yok sayılamayacak bir konfor

80'li yıllarda iki taksim vardı" diyen Yıldırım, "Taksiler şehrimizin aynasıdır. Taksicilerin gözden geçirilmesi lazım. Eğitim, standartlar, güvenlik yönleriyle yapılması gereken çok işler var. Uber, teknolojinin bize getirdiği bir konfor. Bunu da yok sayamayız. Buralarda düzenleme lazım. Bunları yapacağız, sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum. " şeklinde konuştu.

Taksiciler epki gösteriyor

UBER kullanımının kendi işlerini baltaladığını, haksız kazanç elde edildiğini, UBER' in bir vergilendirmesinin olmadığını ifade eden taksiciler, ülkemize vergi verdiklerini ve ekonomiye hem katkı sağladıklarını, hem de para akışının sürdürülmesi noktasında fayda getirdiklerini belirtiyorlar. Açıklamalarında UBER kullanan vatandaşların kendi ülkesinin insanına ihanet ettiğini düşünen taksicilerin de mevcut olduğu tartışmalı süreçte, nasıl bir çözümün getirileceği merak ediliyor.