Son zamanlarda ülke gündemini meşgul eden konularda bin TL ve daha altında emekli maaşı alan vatandaşlar olup konu ile ilgili olarak hem muhalefet hem de iktidar partisinden farklı açıklamalar art arda geldi. Muhalefet tarafından bin TL ve altında emekli maaşı alanların olduğu ifade edilirken iktidar cephesinden ise bu açıklamaların gerçeği yansıtmadığı ifade edilmişti. Buna göre konu ile ilgili açıklamalarda bulunan TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç koydu. Kılıç duruma netlik kazandırdı.

“847 Bin Kişi Var”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz grup toplantısında bin TL ve daha az emekli maaşı alanların 847 bin 643 kişinin olduğu iddiasında bulunurken Erdoğan ise "Buradan, tıpkı bir ana sınıfı öğrencisine anlatır gibi tekrarlıyorum, Türkiye'de bin liranın altında emekli maaşı alan yoktur Bay Kemal. Kılıçdaroğlu, kendi SSK Genel Müdürlüğü döneminde takılıp kalmış olabilir. Kendi döneminde bırakınız bin lirayı, 60 lira emekli maaşı alanlar bulunuyordu. Bay Kemal, sen hala oradasın. Gel, gel buralara bir gel” şeklinde cevap vermişti.

Cem Kılıç Açıkladı

TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç tarafından yapılan açıklamada Bir taban aylığı bağlamında, bin liranın altında emekli aylığı bulunmuyor. Bu kesin, bunu söyleyebiliriz" ifadelerine yer verilirken bin TL altında maaş alanın bulunmadığı ifade edildi.

Kılıç ayrıca "Kişiye babasından ölüm aylığı, halk arasında bilinen adıyla yetim aylığı, bağlanabilir; eşine bağlanabilir. Eşe yüzde 50, çocuğa yüzde 25 bağlandığı için bu rakamın altına düşebilir. Ama ilk tahsiste emekli aylığı bağlanmasında bin lira sınırdır. Bin liranın altında emekli aylığı bulunmuyor” şeklindeki açıklaması ile konuya netlik kazandırdı.