Dünya genelinde Koronavirüs salgının önlenmesi için alınan tedbirler devam ediyor. Bunlardan bir tanesi de Alış Veriş Merkezlerinin açık kalmayıp çoğu yerde kapanmasıdır. Diğer yandan vatandaşların toplu olarak sosyal mesafeyi koruyamayacak yerlerde bazı kısıtlamalar getirildi. Camiler ve mescitler ibadete ara verirken, Pek çok giyim mağazasının mağazalarını kapattığı, Elektronik mağazalarının mağazalarına kilit vurduğu ve bulaş etkinin kırılmaya çalışması devam ediyor.

SON DEĞİŞİKLİKLER;

Bu kapsamda GSM operatörlerinden Vodafone, Türkcell ve Türk Telekom bugünden itibaren AVM'lerdeki mağazalarını açmayacak. Diğer yerlerdeki mağazalarının çalıma saatlerini güncelleştirdi. Bu kapsamda üç GSM şirketi 12:00 ile 18:00 saatleri arasında açık olacak. 

Perakende satış mağazalarından BİM, ŞOK, A101 ve Migros mağazalarının açılış ve kapanış saatleri ne olacağı merak edilmekte. 

BİM ülke genelindeki mağaza sayısnın 7645 olarak açıkladı. Ülke genelindeki mağazalarının sabah açılış saati 09:00 akşam ise 21:00 olarak açıklandı. Bu kapsamda Koronavirüs yayılımın engellenmesi kapsamında açılış ve kapanma saatlerinde bir değişikliğe gdiilmedi.

Migros 18 Mart 2020 tarihinden itibaren 2122 Mağazası bulunuyor. Yurt dışında ise 45 faaliyet gösteren mağazası bulunuyor. Migros Genel Müdürlüğünden açıklanan karara göre 12:00 saati ile akşam 20:00 saatleri arasında açık olacağını duyurdu.

Carrefoursa 55 ilde 33 hiper, olmak üzere 625 mağazası bulunuyor. Sabah 09:00 akşam 22:00 saatleri arasında açık olacak. Hipermarketlerde ise 23:00 saatlerinde kapacak. 

Şok mağazası ile A101 mağazasının sabah açılışı 09:00 akşam ise 21:00 saatlerine kadar açık olacak. Bu kapsamda şuana kadar Migros açılış saatlerini değiştirdi. Diğer mağazalar için şuana kadar herhangi bir değişiklik yapılması. Değişiklik olduğunda hemen haberdar olmak için TIKLAYIN