Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinde görev yapan muhtarların özlük hakları ve maaş iyileştirmesi konuları konuşulurken muhtarlara bir müjde Bursa Gemlik Belediyesinden geldi. CHP'li Bursa Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan tarafından seçimlerden önce vaat edilen ve seçildikten sonra dauygulanmasına yönelik çalışmalardan biri olan muhtarlara 500 TL ayni yardım ve destek projesi, Belediye Meclisi’nin mart ayı 2’nci oturumunda görüşüldü.

İlgili görüşmede belediye meclisine muhtarlıklara her ay 500 TL'yi geçmemek üzere ayni yardım yapılması ve aynı zamanda nüfusu 5 binin üzerindeki mahallelerde, özellikle birkaç muhtarlık bürosunun yan yana olduğu yerlerde 'Belediye Çözüm Merkezleri' kurulmasına ilişkin uygulamalar yer alıyordu.

Muhtarlara Ayni Yardım Yolda

İlgili belediye kapsamında uygulamaya konulması planlanan nakdi yardım ile muhtarlıkların daha iyi bir hizmet sunmasına yardım edilmesi planlanıyor. Bu doğrultuda açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Sertaslan konuşmasında “Muhtarlıklarımıza üst limiti belirli olacak şekilde ayni yardım sağlayacağız. Nüfusu 5 bini geçen mahallelerimizde ve birlikte hizmet veren muhtarlıklarımız yakınında “Belediye Çözüm Merkezi” oluşturacak, buralarda istihdam edilecek personelin aynı zamanda muhtarlara da destek olmasını sağlayacağız. Mahallelerimizde tüm işler hızlıca çözüme kavuşacak” ifadelerine yer verdi.

Komisyon Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Muhtarlara 500 TL değerinde ayni yardım ile yan yana bulunan muhtarlıklara çözüm merkezi önerisinin yer aldığı komisyon raporu Gemlik Belediye Meclisi üyelerince oy birliği ile kabul edildi. Özellikle Bursa da olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde zorlu koşullar altında çalışan ve mahalle, kölelerine hizmet getirmeye çalışan muhataralara yönelik daha fazla desteğin sağlanması ve bu uygulamanın örnek olması dolayısı ile diğer muhtarlıklara da yaygınlaştırılması birçok muhtarın ortak talebi olarak ifade edilebilir.