Korona virüs salgını sebebi ile ekonomik olarak zorluk çeken birçok vatandaşa devlet tarafından çeşitli yardımlar yapılmakta olup işsizlik ödeneği başta olmak üzer bin TL yardım ve kısa çalışma ödeneği bu yardım ve desteklerden bazıları olarak yer alıyor.

Fakat gündemde yer alan haberde ise Balıkesir’in Burhaniye Belediyesi tarafından ise salgın nedeni ile işini kaybeden, işsiz kalan ve mağdur olanlara nakdi olarak bin TL yardım yapıldığı yer aldı. Özellikle 3 aydır süren bu salgın sebebi ile zor durumda kalan vatandaşlara başlatılan kampanya ile bin TL destek verildi.

Yardım Kampanyası Başlatıldı

Tüm dünyada olduğu gibi yaklaşık 3 aydır devam eden bu salgın sonucunda birçok vatandaş mağdur olmakla birlikte vatandaşların bu zor dönemi atlatması için Balıkesir Burhaniye Belediyesi tarafından bayram öncesinde bir yardım kampanyası başlatıldı ve bu kampanyada toplanan yardımlar esnaflara ve işsiz kalan vatandaşlara ödenmeye başladı. İlçe genelinde yaklaşık 800 kişi bu yardımdan yararlanmış bulunuyor.

Belediye Başkanı Açıkladı

İlgili yardım ve desteklerin ihtiyaç sahiplerine ulaşması için çalışma başlatana Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler yaptığı açıklamada “Burhaniyeliler olarak bu zor zamanlarda güzel çalışmalara imzalar atıyoruz. Duyarlılığın ve dayanışmanın en güzel örneğini bu kampanyamızla tüm ülkeye gösteriyoruz. Bağış kampanyamız gerçek anlamda virüsten dolayı mağdur olan vatandaşlarımızın yaralarını bir nebzede olsa saracak.

Bağışlanan her kuruş ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya başlandı. Birlikte hep beraber güzel günlere yürüyoruz. Kampanyamız devam ediyor. Ben gösterdikleri sorumlulukla kampanyamıza katkı sunan tüm bağışçılarımıza Burhaniyeli hemşerilerim adına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Devlet 4. Faz Bin TL Ödemesi Yapacak Mı?

Devlet tarafından da bu süreçte ekonomik zorluk yaşayanlara hali hazırda 3 faz olmak üzere 1000 TL nakdi yardım yapılmakta olup özellikle salgın sürecinin devam ettiği şu günlerde 4. Faz ödemelerin yapılıp yapılmayacağı, başvuruların ne zaman alınacağı ve kimlerin bu faz yardımdan yararlanacağı ise merak konusu. Yapılan açıklamalarda ise henüz 4. Faz başvuruları gündemde yer almıyor. Fakat bu yardımdan yararlanamayanların talepleri ise sürüyor.