Taşeron kadroya geçen işçileri için bayram öncesinde ikramiye ödemeleri yapılacak. Kamu işçileri için büyük gün geldi. İlk taksitler ocak ayında ödenmiş ve tediye ikramiye ikinci taksit ne zaman yapılacağı merakla bekleniyordu. Ramazan bayramı öncesi işçileri sevindirecek gelişme!

25 Ocak tarihli resmi gazetede ilan edilen tediye ödemelerinde 31 Ocak tarihinde 13 günlük ödeme yapıldı. İkinci taksitlerde ise 13 günlük bir ödeme yapılacak. Açıklanan takvime göre 22 mayıs tarihinde çalışanların hesaplarına ödemeler yapılacak. Cumhurbaşkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre 1 milyon 110 bin işçi kamuda görev yapıyor.

BELEDİYEDEKİ TAŞERON İŞÇİLERE İKRAMİYE ÖDEMESİ YAPILACAK MI?

Belediye çalışanları için tediyesi ikramiyesi ödenmiyor. 696 sayılı KHK ile 4/D sürekli işçi statüsüne geçişlerde 900 bin çalışana kadro verilmişti. Bu çalışanlardan en düşük aldıkları maaşlar asgari ücretin üstünde olacak. En düşük ikramiye bu düzeydeki çalışanlara 948 TL olacak.

TİS GÖRÜŞMELERİ TEMMUZDA

Toplu İş sözleşmesinde maaş zamanları belli olacak. Pandemi sürecinde toplantıların yapılması 3 ay süre ile ertelenmişti. Yeni yapılan açıklamalar göre normalleşme süreci kapsamında Temmuz ayının ortasından itibaren görüşmelerin yeniden yapılması bekleniyor.

TAŞERON İŞÇİLERİN SORUNLARI;

Sendikalar tarafından yapılan açıklamalarda işçi sendikali maaş haklarının ve sosyal hakların iyileştirilmesi, çalışanlara tayin haklarındaki sorunları giderilmesi toplu iş sözleşmesinde görüşülmesi beklenen bazı düzenlemeler arasında yer alıyor.