Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 10 Ağustos 2020 tarihli bakanlar kurulu toplantısı sonrasında basın mensuplarına bazı önemli açıklamalarda bulundu.

Açıklamalardan satır başlarında ise; ekonomi, dış gelişmeler, koronavirüsle mücadele ve salgının ekonomiye olan etkilerinden bazı önemli açıklamalar yapıldı. Başkan Erdoğan özetle yaptığı açıklamalarda koronavirüs salgını nedeniyle turizmde yaşanılan sıkıntılar için; tüm imkanlarımızla sıkıntıyı çözmek üzere gayret gösterildiğini ifade etti. Türkiye'nin iş yapma kolaylığının endeks oranı 30. sıraya geldiğini ve 10 basamak birden yükseldiğini ifade etti. Merkez Bankası'nın politika faizinin %8,25 seviyesine düştüğünü ifade ederek G7 ülkeler arasında büyüme performansında bulunan ülkeler arasında en yüksek büyümenin Türkiye'de olduğunu ifade etti. Ayrıca koronavirüse yönelik Açıklama da şu şekilde;

Türkiye'nin kişi başına düşen vaka sayısı Dünya genelinde 73. sırada olduğunu ifade ederek, Dünya Sağlık Örgütünün açıkladığı rakamlara göre 20 milyona yakın dünya genelinde vakanın bulunduğunu Türkiye'nin koronavirüs salgının tamamen bittiğinde en az hasarla atlatan ülkeler arasında bulunduğunu ifade etti.

KREDİ VE BURS AÇIKLAMASI;

Başkan Erdoğan'ın engelli maaşı ve lisans öğrencileri için verilen krediler için yaptığı açıklamada ise; "öğrencilerimize destek olmaya devam edeceğiz. dedi. Engelli maaşını 25 TL'den 851 TL yükselttik. Lisans öğrencilerine verilen kredi 45 TL'den 550 TL'ye çıktı. Lisans öğrencilerine verilen burs ve kredilerle destek devam edeceği ifade edildi..

İŞİN OLSA