Çalışma koşullarının elverişli olması, mesai saatlerinin düzenli olması, kurumsal bir ortam, düzenli maaş ve sosyal haklar nedeniyle banka memuru alımları yoğun ilgi gören personel alımları arasında yer almaktadır. Binlerce kişi banka personeli olabilmek, düzenli ve sabit bir gelir yaratabilmek, kendini ekonomik ve sosyal açıdan rahata kavuşturabilmek amacıyla banka personeli olmanın yollarını aramakta, yayımlanan tüm ilanları takip ederek başvuru yapmaya çalışmaktadırlar. Yürütülen memur alımlarının yanı sıra sitemiz isinolsa.com üzerinde zaman zaman banka personeli, banka memuru alımlarına da yer vermeye çalışıyoruz. Tarafımıza sıklıkla gelen soruların başında olan banka memuru nasıl olunur, maaşları ne kadar gibi sorulara bu haberimizde yanıt vermeye, banka memurlarının çalışma saatleri, banka memuru alımlarına nasıl başvuru yapılır gibi noktalarda bilgilendirmeler sağlayacağız.

Banka memuru nasıl olunur?

Banka memuru olmak için öncelikli şart genelde 4 yıllık üniversitelerin örgün eğitim veren bölümlerinden (istatistik, matematik, halkla ilişkiler, ekonomi - finans, muhasebe vb.) bölümlerinden mezun olunmasıdır. Bazı banka memuru alımlarında adayların işletme, kamu yönetimi vs. gibi bölümlerden mezun olması koşullarının getirildiği de görülmektedir. Banka memuru olmak isteyen kişilerin öncelikli olarak bu bölümlerden mezun olması şartının karşılanması gerektiğini hatırlatarak, ikinci önemli noktanın; bankalar tarafından yayımlanan ilanları takip etmek olduğunu söyleyebiliriz. Banka memuru olmak istiyorsanız, tüm bankalar tarafından yayımlanan ilanları takip etmek, başvuru süreçlerini öğrenmek ve doğru kadrolara başvuruları yapmak önemli bir yer tutmaktadır. Bu noktada mobil uygulamalarımızı kullanarak banka memuru alım ilanlarına anlık olarak erişim sağlayabilirsiniz.

iOS için TIKLAYINIZ

Android için TIKLAYINIZ

Banka memuru maaşları ne kadar?

Banka memurlarının maaşları tecrübelerine, başladıkları pozisyona göre değişiklik gösterebilmektedir. İşe yeni başlamış ve meslekte yeni olarak ifade edilebilecek bir düzeyde banka memurunun maaşı, eğer ofisin genel evrak vb. işleri ile uğraşıyorsa minimum 2500 ₺' den başlamaktadır. Bu fiyata elbette ki kurum tarafından sağlanan diğer sosyal haklar ve ödenekler dahil değildir. Bankaların bu konuda kendi izledikleri ödeme ve maaş politikaları bulunmaktadır. Banka memuru alımlarına başvuruda bulunmak isteyecek kişiler için bu noktanın atlanmaması gerektiğini vurgulayalım. Tüm bunlara ek olarak banka memurlarının çalışma saatleri konusunda da günlük 8 saat çalıştıklarını söylemek istiyoruz. Bankalar Cumartesi ve Pazar günleri de kapalı olduklarından, banka memurlarının bu noktada kamu personellerinden bir farkının olmadığını aktarabiliriz. Her ne kadar hepimiz tarafından bankaların 17.00 itibariyle kapandığı bilinse de bazı banka personelleri bu durumdan muaf tutulabilirler. Örneğin çağrı merkezi çalışanları, ofisteki yetkili isimlerin, banka kapandıktan sonra 1-2 saat arası daha çalışma yaptıkları bilinmektedir. Bu durumdaki banka personellerine de yine ödemeler, bankanın belirleyeceği politikalar doğrultusunda fazla mesai ya da standart mesai ücreti olarak yansıtılabilmektedir.