Ülkemizde milyonlarca emeklilikte yaşa takınlanlar mağduru bulunuyor. Bu kişiler çalışarak sigorta primlerini doldurmuş yani emekliliğe hak kazanmış fakat yaş sınırı olduğundan dolayı emekli olamamış kişiler olarak kapsamaktadır. Emeklilikte yaşa takılan mağdurlar yaş şartının kaldırılmasını ve kendilerinin emekliye sevk edilmesini talep ediyor fakat yaş şartı kaldırılmadığından dolayı emekli olamamaktadırlar. EYT için çalışma 2020 yılında sürecek mi soruları düşünülürke Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından önemli bir açıklama yapıldı ve EYT hakkında maddi araştırmaların yapıldığı belirtildi.

''İLKE OLARAKTA KARŞIYIZ...''

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından bugün yapılan emeklilikte yaşa takılanlar açıklamasında EYT'yi ortalama olarak 43 ile 47 yaş aralığındaki kişilerin kapsadığını bu kişilerin halen çalışmaya devam ettiği EYT için maddi konuda tespitlerin yapıldığını ve büyük bir maliyetin çıkarıldığını  Yüksek maliyetinin yanı sıra sosyal güvenlik reformundan bir geri dönüşü ifade ettiği için ilke olarak da karşı olduklarını içerek bir açıklama yapıldı.

Buna göre emeklilikte yaşa takılanlar için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan resmi açıklama sonucunda da kapılar kapatılmış oldu. Yüksek maliyetten dolayı EYT'lilerin emekliye ayrılmasının zor olduğu düşünülüyor.

Sizce EYT durumunda neler yapılmalı?