Seçim sürecinin geride bırakılmasının ardından, projeler ve istihdam çalışmaları yürütülmeye devam ediliyor. Ekonomideki eksik noktaların giderilmesi için çalışmalar yürütülürken, bu çalışmalarla yeni projelerden doğan personel alımları da gündeme geliyor. Konuya yönelik olarak açıklamalar bugün itibariyle Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan' dan geldi. Bakan Turhan açıklamasında " İstanbul Havalimanı doğrudan ve dolaylı olarak 194 bin ile 225 bin kişi aralığında istihdam oluşturacak. İstanbul Havalimanı'na ulaşım sıkıntısının da önüne geçmeye başladık. Karayolu ile 2x3 şeritli karayolu ile havalimanına ulaşım sağladık. Açılışını yaptığımız D100 karayolu ve Saray yönünde 2X3 şeritli 25 km uzunluğundaki yol ile havalimanına ulaşım yapılıyor. Metro çalışmaları hızla devam ediyor. Amacımız 2020 yılı başında bu hattı hizmete vererek İstanbulluların daha rahat ulaşımını sağlayacağız. Yolcularımızın havalimanına rahat ulaşımını sağlamak için İBB tarafından kurulan HAVAİST ile 20 farklı güzergahta 150 lüks otobüsle taşıma yapılıyor. Ayrıca 660 adet akıllı sistemlerle donatılmış akıllı taksilerle hizmet verilecek. " ifadelerine yer verdi.

İSTANBUL HAVALİMANI HAKKINDA İSTATİSTİKLER

225 bin istihdam imkanının yaratılacağı yönündeki ifadelerin kullanıldığı İstanbul Havalimanı' nın, yakın zaman içerisinde ekonomiye ciddi oranlarda katkı sağlayacağı aktarılıyor. Bu bilgiler arasında İstanbul Havalimanı' nın yolcu sayısı olarak ele alındığında 5 yıl içerisinde ikinci sıraya yükseleceği ve hizmet vermeye devam edeceği, tam kapasiteyle, önemli bir ekonomik güç olarak kayıtlarda yer alacağı belirtiliyor. 

İLANLAR YAYIMLANDIĞINDA HABERDAR OLUN

İstanbul Havalimanı' na yapılan personel alımlarından ilk siz haberdar olmak için İŞİN OLSA mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

İOS> TIKLA

ANDROİD>TIKLA