Tarım ve Ormancılık Bakanı Pakdemirli, müjdeli haberi duyurdu, üretici desteklenecek, Türkiye kazanacak

Bakan Pakdemirli tarafından yapılan açıklamada 1,5 milyar liralık hibe desteği müjdeli haber açıklaması kamuoyuna yansıdı. Bakan Pakdemirli açıklamasında bu hibe desteklerinin amacının ülke ekonomisine katkı sağlamak, tarımsal alanlarda istihdamı arttırmak, üreticileri desteklemek, sürdürülebilir ve rekabetçi üretim işletmelerinin kazandırılması ve desteklenmesi olduğu ifadelerini kullandı. Sözlerinde " Bu tam anlamıyla tarihi bir destektir. Çünkü IPARD programı kapsamında son 7 yılda toplam 14 bin 500 projeye yaklaşık 4 milyar lira hibe desteği sağladık. Bu hibeler sayesinde kırsal alanlarımızda 10 milyar lira tutarında yatırım yapıldı, 60 bin yeni istihdam oluştu. IPARD yatırımlarında vergi muafiyeti de söz konusu. Bu muafiyetin yatırımcıya önemli bir katkı sağladığını özellikle ifade etmek istiyorum. Kırsaldaki üreticimizin ve girişimcimizin her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha güçlü şekilde gösteriyoruz. IPARD-2 kapsamında 5. başvuru çağrısıyla toplam 250 milyon avro, yani 1,5 milyar liralık hibe paketini üreticimize, yatırımcımıza sunuyoruz. 250 milyon avro çağrı bütçesinin yüzde 75'i Avrupa Birliği, yüzde 25'i ulusal kaynaktan oluşuyor. " ifadelerine yer verdi.

İşleme ve pazarlama yatırımlarına da destek verilecek

Ekonomideki her alanı desteklemenin, ticareti geliştirmenin ve fayda sağlamanın önemli olduğunu aktaran Bakan Pakdemirli, işleme ve pazarlama yatırımlarına da ikinci grupta destek verileceği aktararak " İkinci grupta ise işleme ve pazarlama yatırımlarına destek sağlıyoruz. 250 milyon avronun 80 milyon avrosu yani yaklaşık 500 milyon lirasını işleme ve pazarlama yatırımları için kullanacağız. " ifadelerinde bulundu.

Ekonomi gündemi cebinize gelsin

Hibe destekleri, üretim kredileri, iş kurma destekleri, KOSGEB destekleri ve kredileri, girişimciler için kazançlı iş fikirleri, ekonominin önemli başlıklarına ilk ulaşan siz olmak isterseniz isinolsa.com mobil uygulamalarımıza uygulama mağazalarından veya aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz. Uygulamamızı indiren ziyaretçilerimize, tüm önemli gelişmeler ücretsiz olarak bildirim gönderilmektedir.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.