Bakan Berat Albayrak tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz günlerde kamuoyuna aktarılan kobi değer kredisiyle alakalı detaylar kamuoyuna aktarıldı. Gündeme taşınan kobi kredisi için ayrıntıları paylaşan Berat Albayrak " Son çeyrekte yaşanan piyasadaki belirsizlik kaynaklı bu likidite daralmasını, gerek kamu tarafından, gerek finansal piyasalarda oluşacak bu likidite ile piyasanın yavaş yavaş çok daha etkin ve aktif bir şekilde toparlanması ve daha iyi bir konuma gelmesini, inşallah hep birlikte el ele vererek daha iyi noktaya gelmesini sağlayacağız. " ifadelerinde bulundu.

KOBİ DEĞER KREDİSİ

İşte kobilere verilecek olan kobi kredis detayları, kobi değer kredisi işleyişi hakkında yapılan açıklamalar

Binlerce kobiyi ilgilendiren kobi değer kredisi hakkında Bakan Berat Albayrak " En önemli noktası hacim olduğu kadar 3-4 ay öncesinin yıkıcı faiz maliyetlerinin düştüğünü yavaş yavaş reel sektörün nefes almasında önemli bir ayak olacaktır.Azami 500 bin TL’lik kredi verilecektir. Asgari 20 ila 40 bin adet işletmemize dokunacağız demektir. 6 ay ana para ödemesiz, aylık 1.54 faiz oranı ile bu kredi verilecek. 20 milyar TL’lik paketin tüm KOBİ’lerimize hayırlı olmasını dilerim. "

Bazıları üzülmeye devam edecek

Ekonomideki süreçlerin etkin yönetilemediğini, ülke ekonomisinin kötüye gittiğini düşünenler ve bu yönde algı oluşturmaya çalışan kişilere yönelik, üzülmeye devam edeceklerini ifade eden Albayrak, ülke ekonomisine katkı sağlamak için motivasyonlarını hiç bozmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceklerini açıkladı. Açıklamada " Birileri ekonomide resesyon beklese de her gün algı oluşturmaya çalışsa da üzülmeye devam edecekler. Üzülecekler yapacaklar bir şey yok. " şeklinde konuştu.