Ülkemizde asker, polis, memur, işçi vb. gibi pek çok sektörde istihdam eden vatandaşlar bulunurken en büyük yoğunluğu işçi statüsünde ve asgari ücret maaş ile çalışan kişiler oluşturmaktadır. Buna göre asgari ücret şu anda ülkemizde 2 bin 324 TL olarak bilinmekte olup bu tutardan yılın ilk 6 ile 8 ayı 375 TL ve kalan 4 ile 6 ayında ise 400 TL'lik vergi kesilmektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de ilgili konu yine gündeme geldi ve kesilmesi gerektiği yönünde açıklamalar yapıldı.

Asgari Asgari Ücret 2 Bin 724 TL Olabilir

Ülkemizde asgari ücret ile çalışan kişilerin net ellerine geçen maaş 2 bin 324 TL olarak bilinmekte olup her ay asgari ücret ile çalışan vatandaşlardan belirli bir oranda vergi kesilmektedir. Yılın 6 ile 8 ayında asgari ücretliden 375 TL'lik vergi kesilirken kalan aylarda ise 400 TL civarında vergi kesiliyor. TBMM'de gündeme gelen konu eğer gerçek olursa asgari ücret güncel olarak 2 bin 724 TL olabilir.

Herkesten Kesiliyor

Asgari ücretliden 375 TL ile 400 TL bandında ücret kesilirken bu tutar yüksek maaş alanlardan ya da memurlardan, askerlerden, polislerden daha yüksek meblağ olarak kesilmektedir. Ancak yaşam standartlarının artırılması için en azından asgari ücretlinin maaşından alınan verginin kesilmesi hususunda Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de muhalefet partileri tarafından açıklamalar yapılmakta ve bu vergilerin kaldırılması talep edilmektedir.