Geçtiğimiz günlerde resmi gazetede yayımlanan bir ilana göre asgari ücrete destek verileceği açıklanmıştı. Toplu iş sözleşmesi uygulanan özel sektör de istihdam sağlayıcılarına 180 lira değerinde asgari ücret desteği verileceği açıklandı. Peki resmi gazetede yayımlanan ilanda başka hangi açıklamalara yer verildi?

ASGARİ ÜCRETE DESTEK AÇIKLAMASI

Resmi gazetede yayımlayan yazıya ilişkin detayları açıklıyoruz. Resmi gazetenin bugünkü sayısında Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun Geçici 75’inci Maddesi Uyarınca 2018 Yılında özel sektör de istihdam sağlayıcılara verilecek olan destek tutarının belirlenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı yayımlandı. Düzenlemeye ilişkin karar Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girmiş oldu. Asgari ücrete desteğe ilişkin alınan kararın detayları ise şu şekilde;

Esas gün sayısının tespitinde dikkate alınacak prime esas günlük kazanç oranı 120 tl olarak tespit edildi. Desteğe esas günlük tutarın ise 3.33 tl belirlendiği 20 Haziran 2018 tarihinde resmi gazetede yazılan yazıyla birlikte okuyucularla buluşturulmuş oldu. 18 Ekim 2012 tarihli ve 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu hükümleri uyarınca toplu iş sözleşmesi uygulanan özel sektör istihdam sağlayıcılarına ait iş yerlerinde 180 lira asgari ücret desteği uygulanacağı açıklandı.