Asgari ücret zammına yönelik sendikalar, vatandaşlar tarafından yapılan çağrılar hala devam ediyor. Asgari ücretin belirlenmesi noktasında 2019 yılı gelmeden masaya oturma çabaları ve bu masadan zam alarak kalkma istekleri gündeme yansıyor. Asgari ücretli vatandaşların geçimlerini kolaylaştırabilmeleri adına 2018 bitmeden zam almaları, enflasyondan doğacak zamla birlikte 2019 yılında da bu zammın ilavesiyle birlikte asgari ücretin 2500 TL civarına çekilmeye çalışılmasından haberdar olmuştuk.

Asgari ücret ve memur maaş zammı için kritik tarih Kasım enflasyon oranı

Asgari ücret ve memur maaş zammına yönelik yapılacak hesaplamalarda kritik tarih Kasım ayı. Bu tarihte enflasyon eksi gelir, Aralık ayı beklentisi de eksi yönde olursa memur maaşlarına, asgari ücretlilerin zamlarına daha az oranda zam yapılacak. Ancak beklentiler dahilinde enflasyon rakamları belirlenirse ki bu rakam Ekim ayı itibariyle % 25 olarak aktarılmıştı, % 20 oranında bir enflasyon rakamının Kasım ayı için uygulanacağı varsayımından yola çıkarak asgari ücretin 2000 TL olacağı bekleniyor. Bu oranın gelmesiyle asgari ücretlilerin ve memurların maaş zamları daha düşük olacaktır. Enflasyon rakamının % 20' nin üzerinde gelmesiyle birlikte maaşlar ve zamlar yeniden belirlenecek, düzenlemeyle 2000 TL üzerine çıkacaktır. Enflasyondan doğan zamla belirlenecek asgari ücret ve memur maaşları için kritik tarihin Kasım ayı olduğunu ele alarak, Kasım ayının son günlerinde yaşanan tüm süreçleri takip ediyor, sizlere aktarıyor olacağız.

Asgari ücret ve memur maaş zammı ne kadar olmalı?

Sizce enflasyondan doğan zam oranları ve yapılacak düzenlemelerle birlikte asgari ücret maaşları ne kadar olmalı? Memurların maaşlarına ne kadar zam yapılmalı? Konuya ilişkin düşüncelerinizi bizlere yorumlar kısmından ulaştırabilirsiniz...