Başkent Ankara'da 6 Eylül 2020 ekmek zammı gelmesinin ardından gözler diğer illere çevrildi. Bilindiği gibi Ankara'da Ocak ayında Fırıncılar Odası Başkanlığından açıklanan zam talebi Valilik kararı ile reddedildi. 9 ay sonra ekmekte fiyat artışları yeniden gündeme geldi. Benzer şekilde İstanbul ilinde, İzmir ilinde de fırıncılar tarafından artan maliyetlerin fiyatlara yansıtılması gündeme geldi.

ANKARA EKMEK FİYATLARI NE KADAR OLDU?

200 gram ekmek daha önce 1.25 Tl'den satılmaktaydı. 6 Eylül 2020 tarihi itibari ile 1.50 Tl olarak güncellendi. Açıklanan karar ile % 20 oranında bir artış söz konusu oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı Halk ekmek büfelerinde herhangi bir artış yapılmadı.

İSTANBULDA EKMEK 1.75 OLSUN;

Zorunlu temel gıdalardan bir tanesi olan ekmeğin fiyatı dar, orta gelir düzeyine sahip çoğu vatandaşı düşündüren konulardan bir tanesi olmakta. İstanbul ilinde 2019 yılından beridir fiyatlarda güncelleme olmadı ve un fiyatlarında artışların fırıncıları zor durumda bıraktığı gündeme getiriliyor. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı E. Çetin yaptığı açıklamalarda bekledikleri yeni fiyatın 1.75 Tl olması yönünde olduğunu aktardılar.

İZMİRDE EKMEK FİYATI ARTTI;

İzmir Ticaret Odası Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından Temmuz ayında yapılan açıklamalarda 200 gr ekmek 1.5 Tl oldu. 240 gram ise 1.80 kuruştan satılmaya devam ediyor.

Kocaeli ilinde yüzde 22 artış talebi yüzde 20 olarak onaylandı ve 280 gram ekmek 1.75 kuruş fiyat ile marketlerde ve fırınlarda satışı yapılıyor.

Bursa ilinde 250 Gram ekmek 1.50 Tl'den satılıyor. Gramaj düşürülerek fırıncılarda 210 gram ekmeğin fiyatı 1.50'den satılmaya devam ediyor.