Yeni bir haftaya altın fiyatlarının yükselişi ile başladık. Uzun vadeli yatırımlar için değişilmez olarak söylenen altının yükselmesi ve alçalması konusunda piyasaların faiz oranlarının etkisi bulunmaktadır.

Geçen Hafta İle Oranlar

İstanbul Kapalıçarşıyı baz aldığımızda altının geçen hafta ile bu hafta arasında ki durumu şöyle
16,10 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altının gramı 116,30 liradan, 768 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 778 liradan, 105,80 liradan alınan 22 Ayar Bileziğin gramı 110 liradan, 752 liradan alınan Lira (Tam) Ziynet 762 liradan, 371 liradan alınan Yarım Ziynet 381 liradan, 185 liradan alınan Çeyrek Ziynet 190 lira'ya yükseldi.

Bu Hafta Neler Olabilir?

Yeni bir haftaya başlamamızla birlikte en çok sorulan sorular arasında bu hafta bizi nelerin beklediği yer almaktadır. Bilindiği gibi altın fiyatları küresel ekonomiden ve başka ülkelerde ki faiz oranlarından etkilenmektedir.
Uluslararası piyasaları incelediğimizde geçtiğimiz haftalarda düşüşü durdurulamayan FED faiz oranlarının bu hafta da yükselmesi gündemde ancak kesin bir cevap yok.
FED faiz oranlarının bu hafta itibari ile düşüş göstermeden Temmuz ayına kadar artışı beklenmektedir.
Japonya'yı ele aldığımız da Topix Endeksi sürekli olarak düşmekte ve üç haftanın en düşük seviyelerine kadar inmiş bulunmaktadır. Üstelik bu inişin ne zamana kadar süreceği bilinmiyor.
ABD ekonomisinde de büyük kayıplar yaşanmaktadır. geçtiğimiz Cuma günü açıklanan verilere göre ABD en düşük istihdamlardan birini sağladı
Editör: TE Bilisim