Geçtiğimiz günler itibariyle Türkiye ve Almanya' da uzun süredir faaliyet göstermekte olan OBM Türkiye A.Ş tarafından bir duyuru yayımlandı. Bu duyuruda Almanya' da çalışmak isteyecek personellere yönelik ilanların yayımlanacağı bilgisi verildi. Almanya' da çalışmak üzere vasıflı ve vasıfsız personel alımı yapılacağı bilgisi aktarılırken; tüm masrafların da şirket tarafından karşılanacağı, dil eğitimlerinin de yine şirket tarafından sağlanacağı ifadeleri kullanıldı. Bu bağlamda Almanya iş ilanı dahilinde temizlik personeli, kaynakçı, inşaat işçileri, hemşire ve tesisatçılar gibi kadrolarda personel ve işçi alımları gerçekleştirilecektir.

Başvurular hakkında bilinmesi gerekenler (OBM Almanya iş ilanı)

Almanya' da işçi çalıştırabilmek için İŞKUR tarafından ilgili protokollerin sağlanmış, gerekli izinlerin verilmiş olması gereklidir. OBM Türkiye' nin şuanda bu yönde bir iş çözümüne İŞKUR verileri üzerinden ulaşılamamaktadır. Şirket yetkilisi tarafından yapılan açıklamada İŞKUR ile görüşmelerin yapılacağı ve sürecin netlik kazandırılacağı ifadelerine yer verilmişti. İŞKUR nezdinde bu izinlerin alınması halinde, ilana başvurular hakkında resmiyet süreci başlamış olacaktır. Şuan itibariyle şirket başvurularını yalnızca kendi resmi web adresi üzerinden almaktadır. Yapılan açıklamada kendilerinin yurt dışına gidiş masraflarını, eğitim masrafları gibi temel kalemdeki masrafları üstlendiklerini belirterek, kötü niyelik kişilere karşı dikkatli olunması gerektiği çağrısında bulunan OBM Türkiye' nin, İŞKUR ile ilgili proje dahilinde çözüme kavuşup tekrar duyuru yayımlaması gerekmektedir. Şuan itibariyle resmi makamlarca onaylanmış bir ilanı bulunmamaktadır.

Başvurular ne zaman başlayacak, ne zaman sonlanacak?

Şirket genel müdürü tarafından yapılan bir açıklamada başvuruların obm-turkiye.com adresi üzerinden alınmaya başlandığı ve 30 Aralık 2018 tarihine kadar da devam edeceği bilgilerine yer verilmişti. Şuan itibariyle İŞKUR tarafında bir projesi bulunmayan şirketin, ilgili süreçleri hazırlayıp belirtilen son başvuru tarihini de yeniden güncelleyeceği düşünülmektedir. Daha önce yapılan açıklamalarda Almanya işçi alımı noktasında OBM Türkiye genel müdürü temizlik görevlisi ve kaynakçı, hemşire, tesisatçı gibi ifade edilebilecek kadrolara yönelik alımlar yapılacağını duyurmuştu.