SGK' ya Başvuru Yapan Vatandaşlar 1.103 TL Ödeme Alacak! Bu Yılın Sonuna Kadar Devam Edecek İmkanı Kaçırmayın!

Dünya genelinde yaşanılan salgında mücadele ederken Türkiye vatandaşlarını rahatlamak adına çeşitli imkanlar sunuyor. Ülkemizde özellikle esnafın işleri durdu ve zor durumda kaldığı için maddi anlamda destek olmaya özen gösteriliyor. Normalleşmenin olması ile çeşitli ödemeler ile vatandaşların rahatlanması hedeflendi. Hem esnaf hem de diğer çalışan kişiler pandemiden dolayı zor durumda olduğu için SGK müjdeli haberi verdi. 2020 yılı Aralık ayına kadar destek devam edecek.

Normalleşme süreci adı altında devam eden desteklerden en çok ilgi gören SGK'nın verdiği haber oldu. Başvuruları E-SGK sitesi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk öncelikle iş yerleri sahiplerinin faydalanacağını bildirdi. Pandemi boyunca kapalı kalmak zorunda olan iş yerleri maddi anlamda büyük zarara uğradı. Bu doğrultuda vatandaşın elinden tutarak işine devam etmesi sağlanmaktadır.

Nakdi Destek Ödemesi Ne Kadar Yapılacak?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 200.000' e yakın işverene sosyal destek ödemesi yapıldığını söyledi. Süreç boyunca karşılıksız olarak Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşlarına 950 milyon tutarında işveren kişilere sahip çıktı. Ayrıca süreçten olumsuz etkilenen kişilere de 1.000'er TL nakit desteği verildi.

1103 Tl Ödeme Başvurusu Nasıl Yapılacak?

Öncelikle normalleşme ödemesi almanız için E-SGK' ya üye olmanız gerekmektedir. İş veren kategorisine giriş yaptıktan sonra işveren sistemi, teşviklerden faydalanacak sigortalı tanımlama ekranı gelecektir. 7252 ve 4447 sayılı kanuna göre 26.maddeye tıklayarak başvurunuzu oluşturabilirsiniz. Uygun görüldüğünüz anda ödemeniz kısa sürede banka hesabınıza aktarılacaktır.

İşyerlerine ve çalışanlara yapılacak olan sosyal destek ödemelerinden anında haberdar olmak için işin olsa sosyal medya hesaplarını takip etmeyi unutmayınız.

İŞİN OLSA