Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Bakanlığı İŞKUR üzerinden yeni bir açıklama geldi. Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan işverenler tarafından ücretsiz izne gönderilen ve İşsizlik ödeneğinden yararlanamayanlar için maaş ödemelerinin ne zaman yapılacağı belli oldu.

Yeni yapılan açıklamaya göre Mayıs ayında nakdi destek ücretleri 8 ile 10 Haziran tarihleri arasında banka hesaplarına yatırılacak. Vatandaşların daha önce belrittiği IBAN numaralarına, hesap numarası bulunmayanlar için ise t.c. kimlik numarasının son hanesine göre PTT üzerinden t.c. kimlik numarası son haline göre gerçekleştirilecek.

Kimlere ödeme gerçekleştirilecek? 15 Mart 2020 tarihinden itibaren iş akdi feshedilen iler işsizlik ödeneği hakkı bulunmayanlar kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayanlar ve işveren tarafından ücretsiz izne çıkarılan kişiler bu ödemeleri alabilecekler ödeme planı aşağıdaki gibidir.

T.C. kimlik numarası; 0, 2, 4 olanlar için 9 Haziran'da; T.C. kimlik numarasının son hanesi 6 ile 8 olanlar için ise ödemeleri 10 haziran Çarşamba günü yapılacak.