9 Haziran evde bakım maaşı yatırıldı mı? Evde bakım ücreti yatırılan iller hangileri?  Türkiye genelinde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bağlı sosyal yardım il müdürlükleri tarafından alınan başvurular kapsamında başvuru kriterlerine sahip olan hak sahiplerinin Haziran ayı maaşları ne zaman yatırılacak mı merak edilen konular arasında yer alıyor.

Hak sahibi vatandaşlar yapılan ödemelerin hesaplara geçip geçmediği konusunda Çalışma Bakanlığı tarafından oluşturulan e-devlet hizmetine giriş yapmaları halinde sorgulama yapabilecekler. Evde bakım maaşı yattı mı sorgulaması için T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile engelli evde bakım ödeme bilgileri sorgulama ekranına giriş yapılarak açılan ekran üzerinden maaş ödemesi detaylarını erişmek ardından sorgulama yaparak yatıp yatmadığını öğrenmek mümkün olacak.

SMS İLE ÖĞREN;

Ayrıca Bakanlığın yaptığı çalışmadan bir tanesi de SMS ile sorgulama yapmak. Bunun için maaşını Ziraat Bankası üzerine alan kişiler için Bakiye yazıp 4747 SMS olarak göndermek gerekmektedir. SMS ile sorgulama yapmak için operatöre göre ücretlendirme yapılabilecektir.

MAAŞ ALMAK İÇİN BAŞVURULAR;

Kimler evde bakım maaşı alabilir? bu aylıktan yararlanmak isteyenler öncelikle Sosyal Yardımlaşma  Müdürlüklerine başvuru yaparak yapacakları başvurular ve sağlık kurulu raporunun alınması gerekiyor. Bakım yapılan vatandaşın engellilik durumu değerlendirmesi yapılması konusunda önemli kriterlerden bir tanesidir.  Hane halkı geliri gibi gelir kriterlerine de sahip olan vatandaşlar bu ödemeyi alabilirler. Özetle 9 Haziran 2020 evde bakım maaşı yatıp yatmadığı konusunda il ve ilçelere göre farklılıklar olmaktadır bunun için e-devlet üzerinden sorgulama yaparak maaşınızın hesabına yatırıp yatırılmadığını öğrenebilirsiniz