6 ve 7 Haziran Hafta Sonu Cumartesi Pazar Sokağa Çıkma Yasağı Olacak mı?

31 şehirde başlayan ve son olarak 15 ilde devam eden Ramazan ayı boyunca ve Ramazan Bayramı'nda ise 81 il genelinde uygulanan sokağa çıkma yasağının bu hafta sonu uygulanıp uygulanmayacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. 

İçişleri Bakanlığının 81 il geneline gönderdiği genelgeler kapsamında dünya genelinde koronavirüs yayılımının önüne geçilmesi amacıyla 65 yaş üstü vatandaşlar ile 18 yaş altı vatandaşlara yönelik olarak kısıtlamalar devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 65 yaş üzerindeki vatandaşlara yönelik olarak daha fazla dışarıya çıkabilecekleri saatler için çalıştıklarını ifade etti. Bilindiği gibi geçtiğimiz haftalarda 20 yaş altındaki vatandaşlar için kısıtlama esnetilerek 18 yaşa düşürmüştü.

SAĞLIK BAKANI AÇIKLAMASI;

Önümüzdeki dönemde sokağa çıkma, hafta sonuyla ilgili şu an genel bir düşünce yok Ama il bazında, illerde vakaların dağılımında bir değişiklik olursa gerektiğinde o anlamda her zaman karar almak mümkün olabilir. Bilim Kurulu'nun böyle bir önerisi oldu. Şu anda uygulanma noktasında bir önerisi olmadı. Gerektiğinde iller bazında gündeme gelebilir." dedi.

1 Haziran tarihinden itibaren yeni normalleşme kapsamında Restoran, kafe, müze yerleri ve bazı halka açık alanlar açılarak Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen sosyal mesafe ile hijyen kurallarının kriterlere bağlanması koşuluyla kontörlü sosyal hayat kapsamında kademeli olarak normalleşmeye geçiş aşaması devam ediyor. Bu süreçlerden bir tanesi de hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı. Türkiye genelindeki 15 Büyükşehirde seyahat kısıtlaması, 1 Haziran tarihinden itibaren iller bazında bir olumsuzluk görüldüğünde tekrar getirmek şartıyla kaldırıldı. Daha önceki kısıtlamalarda 15 Büyükşehir için hafta sonları kısıtlamalar uygulanıyordu. Bu sebeple cumartesi ya pazar günü bu büyük şehirler için İçişleri Bakanlığı Genelgesi açıklanıp açıklanmayacağı henüz belli olmasa da daha önceki yaptılar da olduğu gibi haftanın ilk gününde kısıtlama ile ilgili kararlar kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Bu anlamda yarın 5 Haziran tarihinde yeni resmi açıklama girecek ve detayları an bean aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA