Ülkemizde bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat vermesi ile borçların yapılandırılması konusu son günlerde haberlerde her gün konuşulmaya devam ediyor. Toplam 500 milyar liradan fazla borcun yapılandırılacağı sistemde kapsam belli oldu. Buna göre hangi borçların yapılandırılması yapılacak, hangi borçları yapılandırma kapsayacak, güncel kapsam listesi belirtildi.

Yapılandırılacak Borçların Listesi

Hemen yukarıda paylaşmış olduğumuz ekranı incelerseniz hangi borçların yapılanmaya gireceğini rahat bir şekilde görebilirsiniz. Liste daha da genişleyecek mi bilinmiyor ancak ilk verilen kararda bu listede yer alan tüm borçların yapılandırmalarına karar verildi.

Faizler Silinecek Mi, Ödeme Kolaylığı Var Mı?

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de borçların yapılandırılmasına ilişkin görüşmeler aralılarla yapılmaya devam ederken mevcut faizlerin hangi borç için nasıl silineceği henüz belli olmadı. Buna göre yasa tamamen çıktıktan sonra vergi dairesine giden vatandaşlara ödeme planının oluşturulması, ödeme günlerinin belirlenmesi ve birkaç kere düzenli ödeme yapanların faizlerinin silinebilmesi müjdesi bekleniyor. TBMM'de milletvekilleri arasında konu hakkında görüşmeler devam ederken yakın zaman içerisinde müjdeli haberin duyurulması ve vergi dairelerinden randevu alınarak ödeme planlarının oluşturulup, 500 milyar liradan fazla tutarın yapılandırılması beklenektedir.

Borçların yapılandırılmasına ilişkin detaylı haber mobil uygulamamızda mevcuttur. Hemen aşağıdan indirerek inceleyebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan