Türkiye genelinde faaliyetlerini sürdüren 35'den fazla kamu ve özel banka bulunuyor. Ülke genelinde bireysel kredi kullanan sayısı 35 milyonu geçti. 11 Mart 2020 tarihinde ülkemizde görülen Koronavirüs nedeniyle evde kal çağrıları devam ediyor. Pek çok sektördeki iş yerleri faaliyetlerine ara verdi. Bankalar çalışma saatlerini değiştirdi. Bu bağlamda kredi kullanan vatandaşların ödeme zamanı gelen borçları için nasıl ödeyeceklerini sormaktaydılar. Yetkili bankalardan beklenen haber geldi.

KAMU BANKALARINDAN KREDİ ERTELEMELER BAŞLADI;

3 Kamu Bankası; Ziraat Bankası, Halkbankası ile Vakı flar Bankası 9 maddelik Covıd-19 paketi açıkladı. Bireysel kredisi bulunanlar için 31 Mart 2020 tarihine kadar olan ödemelerini   6  ay ertelediklerini aktardı. Hazine ve Maliye Bakanı Beraat Albayrak aynı hareketi özel bankalardan da beklediğini aktardı. Geçtiğimiz saatlerde Akbank Genel Müdürlüğünden ve İş Bankası Genel Müdürlüğünden açıklamaları yapılarak, kredi ödemelerin ertelendiğini duyurdu .

İŞBANKASI KREDİ ERTELEME AÇIKLAMASI;

Yapılan açıklamada 30 Nisan 2020 tarihine adar başvuru yapanlar için kredilerin ana para, taksit ve faiz ödemelerinin 30 Haziran 2020 tarihine kadar ertelenmesi sağlanacak. Ayrıca işletmelerin maaş anlaşmalı olsun ya da olmasın 3 ay maaş ödemlerinin ücretsiz şekilde yapabilecekleri ifade edildi. POS, Ö  KC ücreti 3 ay ertelenecek. Ayrıca kredi kartı ve ek hesap ödemelerinin 'de 3 ay ertelenebileceği ifade edildi.

AKBANK  COVID-19 ÖNLEMLERİ AÇIKLAMASI;

Akbank üzerinden yapılan açıklamada kredi ücreti ödeme ertelemesi için bir paylaşım yapılmadı. Salgının artmaması için 444 25 25 numaralı iletişim numaralarının kullanılmasını ATM'lerden para çekme limitinin 5 Bin Tl’ye çıkarttıklarını, temassız özelliklerin imitini 250 Tl yaptıklarını aktardı.