Tüm Türkiye geleninde her yıl ramazan ve kurban bayramları olmak üzere iki kez yapılan karışıksız ödemelerden bir tanesi olan 2021 bayram ikramiyesi ödemesi ne zaman yapılacak ve hesaba ne kadar yatırılacak sorusunun merak edilen detayları belli oldu.

Emeklilere bayram ikramiyesi ne kadar oldu.

2021 yılında ilk kez artış gösteren ikramiyelerin tutarı 1100 Tl olarak açıklandı. Bağkur'dan SSK'dan ve Emekli Sandığından emekli olan vatandaşların Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanacak olan ödeme takvimine göre banka iban numaralarına ya da PTT üzerinden isminize yatırılmış olacaktır.

Emekli Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Kurban bayramı arifesi 19 Temmuz 2021 tarihinde olacak. Salı günü bayramın birinci günü olacak. 12 Temmuz ile 17 Temmuz tarihleri aralığındaki bayram öncesi haftada planlanma yapılmasını beklemekteyiz. Bu planlama Çalışma Bakanlığı tarafından resmi internet sitesi aracılığı ile veya basın duyurusu olarak açıklanacak. Açıklama yapılır yapılmaz işin olsa mobil uygulaması üzerinden de bildirim olarak göndereceğiz. Bu sebeple işin olsa mobil uygulamalarını aşağıdaki bağlantılardan indirerek takvimi anında öğrenebilirsiniz.

Kimlere Ödenecek?

  • Şehit yakınları, gazilere,
  • Emekli sandığından, Bağkur veya SSK'dan emekli olanlara,
  • Geçici köy korucularına,
  • Er ve erbaşlara,
  • Şampiyon sporculara,
  • Kıbrıs, Kore ve İstiklal gazileri,
  • Terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile hayatını kaybedenlerin yakınlarına bu ödemeler yapılacaktır.

Dul aylığı alanlara ödenecek olan ödemeler için bazı sorular sorulmaktadır. Vatandaşlara bağlanan maaş miktarına göre yüzdelik dilimler halinde ikramiye ödenecek. Örnek olarak aylık bağlanma oranı %75 olan bir vatandaş 825 Tl ödeme alabilecektir.

İşin olsa