Kamu kurumlarında çalışan taşeron işçiler için geri sayım başladı. 4 D sürekli işçi kadrosunda görev yapan işçiler 2020 Toplu İş Sözeşmesine göre maaş zammı oranları belli olacak. Buna göre Taşeron işçiler için bazı yeni gelişmelerde yaşanıyor. Çalışanların gelir kalemlerinden bir tanesi olan ilave tediye ikramiye ödemeleri 4. taksitleri Aralık ayında ödenecek. 

2020 TİS görüşmelerinde taşeron işçilerin bekeldiği maaş zammı oranlarına kavuşabilecekler mi? Bu konuda 900 bin işçinin gözü kulağı görüşmelerin başlamasına ve sendikalar tarafından talep edilecek zam oranlarında. Yüzdelik dilim ile ilgili gelişme ise şu şekilde;

Aile Çalışma ve Sosyaş Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünden sendika yüzdelik dilimlerin ödenemsine dari yazısında Öz Büro İş Sendikasının sürekli işçisi kadrosunda çalışan yerilen yüzdelik dilimler 2018 yılında asgari ücret düzeyinde ödenmesine devam edildiği ve eksik ödenen ücretlerin yeniden hesaplanması ilişkin yazının dava süreci nedeniyle geri çektiği ifade edildi. 

BEKLENEN MAAŞ ZAMMI;

2020 toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde taşeron işçilerin talep ettiği en önemli başlıkalrdan bir tanesi maaş zamının yüksek olmasıdır. Tayin hakları gibi ilk kez gündeme gelecek bazı sorunlarının da sendikalar tarafından konuşulacak konular arasındadır. 31 Ekim tarihinde sözleşme süresinin sona ermesinin ardından görüşmeler başalaycak. Sosyal ve mali haklar yeniden ele alınacak. 

BEKLEDİĞİNİZ MAAŞ ZAMMI ORANINI YORUM OLARAK PAYLAŞABİLİRSİNİZ.