Asgari ücretin belirlenmesi konusundaki süreç nihayet sonlandı ve asgari ücretin net tutarı kamuoyuna aktarıldı. Asgari ücret tespit komisyonu tarafından yapılan toplantılar ve bir dizi açıklamanın ardından, komisyonun nihai kararı duyuruldu. Asgari ücretin tutarı 2 bin 20 TL olarak belirlendi ve milyonlarca kişinin beklediği tutar hakkında açıklamalar gerçekleştirildi. Kimi vatandaşlar tarafından yeterli bulunan, kimi vatandaşlar tarafından da taleplerin çok altında olduğu ifade edilen asgari ücretin yeni tutarının ardından, 2019 yılı işsizlik maaşları da sorulur oldu. 2019 yılı itibariyle işsizlik maaşının ne kadar olduğunu soran vatandaşlara yönelik bilgilendirmeleri sağlamaya çalışacağız. Bu haberimizde işsizlik maaşı için gerekli olan bazı şartlara da değineceğiz.

İşsizlik maaşı 2019 yılı tutarları

Asgari ücret 2 bin 20 TL net olarak belirlendi ve vatandaşlar işsizlik maaşını sormaya başladılar. İşsizlik maaşı için 2019 yılında uygulanacak ve vatandaşlara ödenecek tutarları şu şekilde sıralayabiliriz:

3 bin lira ücret 1191 TL, 3 bin 500 lira ücret 1389 TL, 4 bin lira ücret 1588 TL şeklinde işsizlik maaşı 2019 ödemeleri gerçekleştirilecektir. İşsizlik maaşı başvurusu yapan vatandaşlar, mevcut maaşları üzerinden yapılan hesaplamalarla, işsizlik maaşlarını banka hesaplarına alabnileceklerdir. İşsizlik maaşına başvuruda bulunmak için İŞKUR il ve ilçe müdürlüklerine müracaat edilmesi gerekmektedir. Kişiden istenen belgelerin teslimiyle birlikte, işsizlik maaşı başvuruları yapılabilmektedir. İşsizlik maaşı alabilmek için işten çıkmadan önceki son üç yıl içinde 600 gün sigortalı olarak çalışmak ve işsizlik sigortası primi ödemek, işten çıkışın söz konusu olduğu son 30 gün içerisinde başvuru yapmak, işveren tarafından işten çıkarılmak ya da işçi tarafından haklı bir nedene dayanarak istifa edilmesi şeklinde özetlenebilmektedir. 2019 işsizlik maaşı konusunda daha fazla bilgi için İŞKUR il ve ilçe müdürlüklerine müracaat edebilirsiniz.