Yaptığımız haberlerde asgari ücret üzerindeki düzenleme tekliflerine, sendikaların isteklerine ve vatandaşların düşüncelerine sıklıkla yer vermeye çalışıyoruz. Haberlerimizde asgari ücretin 2018 yılı sonlarına girmişken 2000 TL olarak sabitlenmesini, 2019 yılı itibariyle uygulanacak enflasyon zammıyla beraber toplamda % 24' lük bir artışla 2500 TL olmasının dile getirildiğini aktarmıştık.

Sendikalar erken davrandı

2018 yılı bitmeden zamların yapılmasını talep eden sendikalar, asgari ücretin vatandaşı zor duruma soktuğunu, vatandaşların çeşitli sıkıntılarla mücadele ettiğini ve yaşamsal faaliyetlerini dahi sürdüremediğini dile getirmişti. Konuyla ilişkin çalışmalar henüz netlik kazanmamışken sendikalar tekliflerini iletip erken davranmışlardı. 2000 TL olarak 2018 yılının son aylarında geçerlilik kazanması istenen asgari ücret teklifinin, 2019 Ocak ayı itibariyle de 2500 TL seviyesine çekilmesini isteyen sendikalar, dün yapılan bir açıklama sonrası tekrar çalışmalarına başladılar.

Bakan imkanı yok demişti

Yaptığımız haberde Bakan tarafından yapılan bir açıklamada asgari ücretin 2000 TL olarak 2018 sonunda ödenmesi ve 2019 itibariyle de 2500 TL olarak belirlenmesi konusunda imkanın bulunmadığını söylemişti. Bu haber milyonlarca asgari ücretliyi üzmüştü. Konuya yönelik son gelişme Türk İş Başkanı Ergün Atalay' ın asgari ücret komisyonunun erken toplanma çağrısıyla yaşandı. Türk İş genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin 2018 yılı içerisinde 2000 TL olarak belirlenmesi gerektiğini ve Bakan' ın komisyonu erken toplama yetkisinin olmadığını aktardı...