Dünyayı ve Ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle açıklanan ekonomik desteklerden bir tanesi de 1000 Tl Pandemi Destek Ödemesi olarak açıklandı. Ekonomik olarak sıkıntı çeken, geçim sıkıntısı ve işyeri kapanan esnafından işyerinden çıkmak zorunda kaldığı için kısa çalışma ödemesi şartını taşımayan, işsizlik maaşı alamayan ve bir geliri olmayan vatandaşlara kadar herkesi kapsayacak olan yardım ödemesi başvuruları T.C. son hanesine göre alındı.

BİN TL YARDIM KİMLERE YAPILMAYACAK!

Başvuru şartlarının neler olduğu merak edilmekte. Bakanlığın açıkladığına göre kimler ödeme yapmayacak olarak ilan edilen detaylar şu şekilde açıklandı. 4A ve 4C olarak kamu kurumlarında kamu işçisi taşerondan kadroya alınan sürekli kadrodaki işçiler de dahil, diğer bir grupsa memurlar başvuru yapamayacak. Kısa çalışma ödemesi alacaklar, İşsizlik maaşı alacaklar bu ödemelerden yararlanamayacaklar.

BAŞVURU TAKVİMİ;

Bilindiği gibi pazartesi başlayan başvuru takviminde T.C. kimlik numarasının son hanesine göre başvurular alındı. Gününde başvuru yapamayan ihtiyaç sahiplerine bugün başvuru yapabileceklerini hatırlatmak isteriz. Cumartesi ve pazar günü tüm herkese açık olacak. Başvuru yoğunluğu nedeniyle T.C: kimlik numarasına göre başvuru alınmakta. Ödemeler ne zaman yapılacak henüz belli değil pazar günü tamamlanmasının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt tarafından gerekli olan açıklamanın yapılması bekleniyor. 1. faz, 2. faz ödemelerinin çok kısa bir zamanda başladığını bu yüzde 3. faz alımlarının tamamlanmasının ardından çok uzun sürmeden ev adreslerinde ödemelerin gerçekleşmesini beklemekteyiz.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Ekonomik istikrar kalkanı COVID-19 destek ödemesi 1000 Tl için e-devlet üzerinden başvuru yapılabilecek. Bilgisayarı interneti yada herhangi bir okuması yazması olmayan kısacası imkanları olmayanlar için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına müracaat edilerek başvurularının yapılmasında kendilerine destek sunulacak. E-devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu linkine giriş yaparak kişisel bilgileri, hane halkı geliri, evdeki kişilerin kişisel bilgileri fatura bilgilerini iletişim bilgilerini giriş yapmak ve kaydet demek yeterli olacak.