Ülkemizde meydana gelen pandemi süreci tüm hızı ile devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı aldığı karar ile okul öncesi eğitimlerin uzaktan devam edip etmemesine İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ya da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün karar vereceğini duyurdu. Bu haberden sonra bazı Milli Eğitim Müdürlükleri okul öncesi eğitimlerin uzaktan yapılması kararını aldı ancak duyuruda resmi okul öncesi eğitim kurumları ibareleri belirtildi. Peki bu ne anlama geliyor? Özel anaokulları, kreşler, okul öncesi eğitim kurumları açık olacak mı?

Özel Okul Öncesi Okullar Açık Olacak Mı?

Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yayımlanan duyurularda eğer resmi, özel, örgün yaygın ibaresi yazarsa tüm okul öncesi eğitim kurumlarının yüz yüze eğitimlerinin uzaktan devam edeceği anlaşılmaktadır. Ancak Milli Eğitim Müdürlükleri duyurusunda resmi okullar şeklinde bir ibare varsa sadece devlete bağlı resmi okul öncesi, anaokulu ve kreşlerin uzaktan eğitime devam edeceği diğer özel okul öncesi eğitim kurumlarının ise açık olacağı anlaşılmaktadır.

Velilerin burada Milli Eğitim Müdürlüklerinin kararlarını dikkatli bir şekilde okuması gerekmekte olup Milli Eğitim Müdürlüklerinin verdikleri kararlar doğrultusunda kreşler uzaktan ya da yüz yüze eğitime devam edecektir.