Kırıkkale Üniversitesinde geçtiğimiz gün Dünya Arapça Günü olması dolayısı ile bir etkinlik düzenlendi. İlgili etkinlikte İstiklal Marşı Türkçe okunduktan sonra Arap öğrencilerinde anlayabilmesi için öğrenciler tarafından sonrasında Arapçaya çevrildi ve İstiklal Marşı Arapça okutuldu. Bu konu bir çok haber sitesinde gündeme getirildi ve sosyal medya üzerinden tepkiler çekti konu hakkında Kırıkkale Üniversitesi açıklama yaptı.

Kırıkkale Üniversitesi yapılan haberlerin doğruyu yansıtmadığı İstiklal Marşının Türkçe okutulduğu sonrasında sadece Arap öğrencilerin anlayabilmesi için öğrenciler tarafından Arapçaya çevrilerek de okutulduğu duyuruldu. Bu açıklamanın ardından tepkiler daha da büyüdü ve özellikle sosyal medya üzerinden üniversiteye yoğun eleştiriler yapılmaya başlandı. Peki konu hakkında YÖK harekete geçti mi detaylar nedir?

YÖK KONUYA EL ATACAK MI?

Arapça İstiklal Marşı'nın okutulması özellikle Twitter'de büyük gündem oldu halen en çok tweet atılan hashtag'ler arasında bulunan Arapça İstiklal Marşına karşı öğrenciler, veliler, ünlüler, sanatçılar, sporcular tarafından eleştiriler yapılmaya devam ediyor. Şu anda Yükseköğretim Kurulu YÖK ile Kırıkkale Üniversitesi arasında her hangi bir temasın olduğu bilinmiyor ancak konunun büyümeye devam etmesi ile YÖK tarafından bu husus üzerine yeni bir açıklamanın yapılabileceği ön görülmektedir.