Anadolu Üniversitesi Açıköğretim AÖF Bahar Dönemi sınavları iptal edildmi? Rektör Çomaklı açıklama yaptı. AÖF sınavları internet üzerinden online olarak yapılacak. AÖF sınav tarihleride açıklandı. AÖF İnternet üzerinden sınavlar nasıl yapılacak. Sınav tarihleri nedir? Yapılan son dakika açıklaması şu şekide açıklandı.

Prof. Dr. Ertan Çomaklı Anadolu Üniversitesi Rektörü basın açıklaması yaptı. Yüksek Öğrenim Kurulu tarafından üniversitelerde eğitim ve öğretimlerin uzaktan öğretim sistemine geriş yaptığı ifade edildi. Yapılan açıklamada Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi AÖF 60 yıllık bir geçmişi olduğu için derslerin devam ettiğini ifade etti. YÖK kararına göre aöf sistemi dersleri de aynı şekilde devam ediyor açıklamaları geldi.

AÖF SINAVLARI İPTAL EDİLDİ Mİ? ONLİNE SINAV TARİHİ;

Anadolu Üniversitesi olarak merak edilen Bir milyondan fazla öğrencinin olduğu 18 ile 19 Nisan bahar dönemi sınavının yapılıp yapılamayacağı merak edilmekte. Rektör Çomaklı açıklamasında açıköğretim sınavlarının İktisat ve işletme fakültelerinde 2019-2020 öğretim dönemi bahar dönemi vize sınavları 18 Nisan 7 Mayıs 2020 tarihleri arasında 20 günlük süre içerisinde internet üzerinden online olarak yapılacak. Anadolu Üniversitesi aöf sınavları online olarak nasıl yapılacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Ara sınavlar internet üzerinden yapılarak öğrencilerin bir araya gelmemeleri sağlanacak. Öğrencilerin mezuniyetlerini gecikmesi gibi diğer olumsuz durumların ortadan kaldırılması sağlandı. Açıköğretim sınavlarının internet tabanlı yapılması ile koronavirüs salgınlarının önlenmesi için alınan karar ile 1500 aşkın ders kitabı ile 30 bini aşkın ders videosu ile uzaktan eğitim ve öğretimlerine devam ettiği ifade edildi.

SINAVLAR KİŞİYE ÖZEL OLACAK

Rektör Ertan Çomaklı internet tabanlı sınavlar ile Pandemi olarak ilan edilen Koronavirüs salgını öncesinde pandemi öncesi bazı testlerin yapıldığı ifade edildi. Olumsuz özellikleri farklı platformlarda tartışılarak gerekli olan çalışmaları tamamlandı. Sınavlar kişiye özel olarak yapılacak. Onbinlerce sorunun olduğu bir havuzdan kişiye özel olarak yapılacak. Öğrenciler girdikleri sınavda farklı bir algoritma ile herkese aynı soru gelmeyecek şekilde gerçekleşecek.

İNTERNETİ OLMAYANLAR NE YAPACAKLAR;

Sınavlar 18 Nisan 7 Mayıs tarihleri arasında 20 günlük sürede tamamlanacak. Öğrenciler internet üzerinden bulundukları yerden yapılacak. Dezavantajlı gruplardan engelli statüde sınava girecekler için ayrıca refakat ile sınava girecekler. Sınav süresince zorunlu sebepler nedeniyle sınava giremeyecekler için alternatif yöntemler için gerekli çalışmaları yapıldı. İnternet olmayanlar için de Aöf bürolarından randevu alınarak sınavlar aöf bürolarından yapılabilecek.