İŞKUR Kadın, Genç ve Mesleki Yeterlilik Belgesi olanlara istihdam teşviki yapıyor. İş verenlere verilen destek sayesinde hem kadınlar, hem gençler, hem de mesleki yeterlilik belgesi olanların istihdamda önü açılıyor.

İŞKUR İşverenin Ödemesi Gereken Primi Ödüyor!

İŞKUR yaptığı proje sayesinde 2020 yılına kadar işsiz olan kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi olanlara iş imkanı sağlayan işverenlere destek oluyor. Bu kişileri işyerinde çalıştırmak üzere istihdam eden işverenlerin ödemesi gereken sigorta primini İŞKUR ödüyor. Böylece hem işsizlere istihdam şansı doğuyor, hem de işveren bu kişilere iş vererek sigorta primi yükünü azaltıyor. İŞKUR tarafından ödenen sigorta primleri, işsizlik ödeneği bütçesinden SGK'ya ödeniyor. Böylece hem iş arayan, hem de işveren rahat bir nefes alıyor.

Kadın, Genç ve Mesleki Yeterlilik Belgesi Olanlara İstihdam Teşvikinden Yararlanma Şartları Nelerdir?

İŞKUR'un başlattığı ve şuan için 2020 yılının sonuna kadar devam edecek projeden yararlanabilmek için bazı şartları karşılamanız gerekiyor. Aşağıdaki şartlar size uyuyorsa hemen İŞKUR'a işveren olarak başvurarak sigorta prim desteğinden faydalanabilirsiniz.

  • İşverenin özel sektörde işyerinin olması gerekiyor.

  • İstihdam edeceği kişinin son 6 aydır işsiz ve iş arayan olması gerekiyor.

  • İstihdam gerçekleşmeden önceki 6 aylık dilim içerisindeki sigortalı çalışan sayısına göre işveren istihdam yapabilir.

  1. 18 yaş ve üzerindeki kadınları işyerinde istihdam eden işverenlere 24 ile 54 ay aralığında sigorta prim desteği veriliyor.

  2. 18 ile 29 yaş arasındaki erkekleri istihdam eden işverenlere 12 ile 54 ay aralığında destek sağlanıyor.

  3. 29 yaşın üzerindeki erkek istihdamında İŞKUR 6 ay ile 30 ay arasında prim desteği veriyor.

  4. Çalışmaya devam ederken mesleki yeterlilik belgesi alanı istihdam eden işverene 12 ay prim desteği sağlanıyor.