31 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazetede yeni bir yönetmelik değişikliği kararı açıklandı. 30995 sayılı 4. mükerrer sayısında Adalet Bakanlığından Uzlaştırma yönetmeliği değişti. Buna göre Ceza Muhakemesinde uzlaştırma yönetmeliği değişikliği ne anlama geliyor. 2020 yılı uzlaştırmacı alımı sayısı sınırlı olabilir mi?

MADDE MADDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER;

Uzlaştırma yönetmeliğinin 8. maddesinde uzlaştırma kapsamına giren suçlar ile uzlaşma kapsamında olmayan suçlar bir arada işlendiğinde uzlaştırma yoluna gidilmeyceği ifade edildi. 

Uzlaştırmacı için verilen süreler uzatıldı. Ek sürede iki kez uzlaşma bürosundan sorumlu cumhuriyet savcısı iki kez süre uzatabilecek. 

Başvuru şartlarından biri olan öğrenim şartlarında hukuk fakültelerinden mezun olmak, 4 yıllık polis akademisinden mezun olmak, diğer bölümlerde hukuk bilgisine yeterlince sahip olan bölümlerden mezun olmak istenilecek. 

Adalet Bakanlığı uzlaşmacı ihtiyacına göre alım yapacak. Yazılı sınavda 70 ve üzeri puan alan adaylar başarılı olacak ve uzlaştırmacı ihtiyacına göre en yüksek puandan düşük puana göre sıralama yapılacak. İhtiyaç sayısı kadar uzlaştırmacı alınacak. 

Diğer yandan Alternatif Çözümler Dairesi Başkanlığı tarafından eğitim izni veren kurumlar 2019 yılı itibari ile eğitimlerini tamamladı. Yapılacak sınav için Adalet Bakanlığı AÇDB tarafından duyuru açıklanması bekleniyor.

YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ;

Editör: TE Bilisim