Polis Akademisi Başkanlığından geçtiğimiz gün yayımlanmış olan Polis alımı hakkında duyuru yayımlandı. Söz konusu duyuruya göre 2023 yılı 2500 Polis alımı yapılacağıydı. Rekor sayıda başvuru yapıldı. Ayrıca Kadın ve Erkek adyalar için kontenjan ayrılmış olup Bu haberimizde sizlere Fiziki Yeterlilik parkuru ve Başvuru sonuçları hakkında bilmeniz gerekenleri aktaracağız.

2500 Polis Alım Yapılıyor!

PMYO kapsamında 2500 polis alımı yapılacak. Lise mezunu olup YKS ye girdikten sonra TYT den en az 250 puan almış adayların başvuru yapabildiği polislik için kontenjan dağılımı 500 Kadın ve 2000 Erkek olarak bildirildi. Bu kapsamda alımlar 2023 - 2024 eğitim öğretim yılı için olacak.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapıldı!

Adaylar tarafından yapılan başvurular YKS TYT puanına göre değerlendirilecektir. En yüksek puandan en düşük puana kadar yapılacak değerlendirme ile kadro sayısının 10 katı aday sınavlara katılacak.

Türkiye’nin emniyet güçlerine yetenekli ve nitelikli bireylerin katılmasını sağlamak amacıyla her yıl düzenlenen Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) Giriş Sınavı, 2023 yılında da büyük ilgi gördü. Bu makalede, 2023 Yılı PMYO Giriş Sınavı’nın ön başvurularından aday seçimine kadar olan süreci ele alacağız.

Ön Başvurular ve Başvuru Sayıları Belli Oldu

2023 Yılı PMYO Giriş Sınavı için aday belirleme ön başvuruları, 31 Temmuz - 09 Ağustos 2023 tarihleri arasında tamamlandı. Bu dönemde, 258 şehit veya vazife malulünün eş veya çocuğu olmak üzere toplam 54.548 aday başvuruda bulundu. Bu başvuruların 35.914’ü erkek, 18.634’ü ise kadındı.

ADAY BELİRLEME ÖN BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

Aday Seçim Süreci:

Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliği’nin 7. maddesinin 3. fıkrasına göre, ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına göre, belirlenen puan türü veya türlerinden ön başvurusu alınan erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanır. Bu sıralama sonucunda, o dönem için alınacak erkek ve kadın öğrenci kontenjanının on katına kadar aday, şahsen müracaat yapmak üzere çağrılır. Ancak şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için bu hüküm uygulanmaz. Bu kapsamda, 2023 yılı için 20.000 erkek ve 5.000 kadın olmak üzere toplam 25.000 aday sınav aşamalarına katılma hakkı kazandı.

Önemli Not:

Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocukları, belirlenen kontenjana dahil edilmedi.

Sonuçların Öğrenilmesi ve Başvuru Ücreti:

2023 Yılı PMYO Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar, sonuçlarını e-Devlet şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgulayarak öğrenecekler. Ayrıca, hak kazanan adaylar 700.00 TL olan sınav başvuru ücretini, 11 Ağustos - 18 Ağustos 2023 tarihleri arasında Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü’nün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “2023 Yılı PMYO Giriş Sınavı” isimli hesabına yatırmaları gerekmektedir.

Başvuru Ücretinin Yatırılması:

Sınav başvuru ücreti sadece Halkbank şubelerinden, Halkbank ATM’lerinden ve Halkbank internet bankacılığından yatırılabilecektir. Diğer bankaların şubeleri, internet bankacılığı ve ATM’leri bu işlem için kullanılamayacaktır.

2023 Yılı PMYO Giriş Sınavı, yoğun ilgi gören bir başvuru süreci sonrasında aday belirleme ve seçim aşamalarıyla devam ediyor. Bu süreçte adayların dikkat etmeleri gereken tarihler ve işlemler önemlidir. Polis Meslek Yüksekokulları’na aday olma hayali kuran herkesin, bu aşamalara uygun şekilde hazırlıklarını yapması büyük önem taşımaktadır.

GELİŞMELERDE  HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİREBİLİR VE İNSTAGRAMDA BİZİ TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Binlerce Aday Parkur'da Ter Dökecek!

Polis Meslek Yüksekokullarına katılmak isteyen binlerce aday Fiziki Yeterlilik parkurunda ter dökecekler. Tüm sınav ve eleme aşamalarından geçen 2000 Erkek ve 500 kadın Polis adayı öğrenim görmek üzere alınacak.

7 Adımda Fiziki Yeterlilik Parkuru Açıklandı!

Başlangıç çizgisi ile ağırlık taşıma etabının son dubanın bulunduğu yere kadar 29 metre uzunluğunda ve ağırlıkların başındaki duba ile takla minderinin başındaki duba arası 14 metre eninde, takla atma minderinin başındaki duba ile bitiriş çizgisine kadar 29 metre uzunluğunda toplam 7 istasyon ile 72 metre uzunluğundaki parkurdan oluşmaktadır.

Adaylar sınava başlamadan önce parkuru görüp gruplar halinde sınava alınır. İsmi geçen adaylar kendini komisyona tanıtarak BAŞLA komutu ile sınava başlarlar. Buna göre 7 Etaptan oluşan sınava başlardlar.

1) Sıçrama tahtası etabı,

2) Lastik içerisinden geçme etabı,

3) Ağırlık taşıma etabı,

4) Sağlık topuna dokunma etabı,

5) Takla atma etabı,

6) Slalom koşu etabı,

7) Engel etabı,

Kimler Başarılı Sayılacak?

Adayların başarılı sayılabilmeleri için, oluşturulan parkuru erkek adayların en fazla 48 saniye, kadın adayların ise en fazla 51 saniye ile tamamlamaları gerekmektedir. Fiziki yeterlilik parkurunu 40 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan erkek adaylar ile 43 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan kadın adaylar 100 tam puan alırlar. Fiziki yeterlilik sınavı sonucunda 60 puanın altında alan adaylar yönetmelik gereği başarısız sayılırlar. Fiziki yeterlilik sınavında 60 puanın altında alan adaylara “0” sıfır puan verilir. Fiziki yeterlilik sınavı komisyonu başarısız adaylar hakkında “Polis Meslek Yüksekokulu Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verir ve başarısız adaylar mülakat sınavına geçemezler.